Kattant a bilincs a miniszterhelyettesen és elődjén: lecsapott a híres orosz vasszigor

2024. október 25. 13:01

Oroszországban egy nagyszabású korrupciós botrány körvonalazódik.

2024. október 25. 13:01
Russian President Vladimir Putin addresses press conference at BRICS Summit in Kazan

Nyitókép: Illusztráció
Fotó: SEFA KARACAN / ANADOLU / Anadolu via AFP

Oroszországban egy nagyszabású korrupciós botrány körvonalazódik az energiaszektorban, amelyben magas rangú tisztviselők érintettek. A Kommerszant és az Interfax hírügynökségek egymás után számoltak be arról, hogy őrizetbe vették mind a korábbi, mind a jelenlegi energiaügyi miniszterhelyettest, akiket a széniparhoz kapcsolódó csalásokkal vádolnak – írta meg a Portfolio

A Kommerszant szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) csütörtökön Moszkvában őrizetbe vette Anatolij Janovszkijt, aki 2008 és 2021 között energiaügyi miniszterhelyettesként a szénágazatért felelt.

Röviddel később az Interfax hírügynökség arról számolt be, hogy Szergej Mocsalnyikov jelenlegi energiaügyi miniszterhelyettest is őrizetbe vették a széniparral kapcsolatos csalási ügyek kivizsgálása során.

A vádakra sem Janovszkij, sem Mocsalnyikov nem reagált, és az FSZB hivatalosan egyelőre nem erősítette meg az őrizetbe vételeket. Az ügy részletei nem ismertek, de a fejlemények arra utalnak, hogy az orosz energiaszektorban, különösen a széniparban, átfogó korrupciós vizsgálat indult. Az érintett magas rangú tisztviselők miatt az eset komoly visszhangot kelthet az orosz gazdasági és politikai életben.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o1gtolvaj-3
2024. október 25. 14:57
A car viszont tovabbra is koldusszegeny, mint a magyar cigany! kurva anyatokat korrupt illipcsik!
Csigorin
2024. október 25. 14:31
korrupcio van mindenhol, csak van ahol nincs kovetkezmenye, pl ukrajnaban
Lami66
2024. október 25. 13:46
Orosz szigor? Bilincs? Akkor az ablakon kihullottaknak mégiscsak az ukrán titkosszolgálat segített?
gilou-au-clavier
2024. október 25. 13:44
Szerencsére a MET-ügyben minden rendben volt, Hiszen tudjuk, Magyarországon nincs korrupció, pláne, hogy már de nagyon szuverenitásvédett :DDD Oroszországban sincs, mert ott meg az erős, tiszta kezű orosz államhatóságok üldözik a korrupciót és átlátható, transzparens demokratikus viszonyokat teremtenek, a szláv kultúra nevében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!