Jeszenszky Géza ráeszmélt: egyre több olyan bevándorló érkezik, aki nem akar beilleszkedni (VIDEÓ)

2024. október 24. 08:16

Mint mondta, ezek az emberek gettókban élnek, és ellenségesen viszonyulnak az őket befogadó országhoz, amit kezelni kell.

2024. október 24. 08:16
null

Nyitókép: képernyőfotó / ATV

Az illegális migrációról tárgyalt Orbán Viktor Robert Fico szlovák kormányfővel, valamint Alakszandar Vucsics szerb államfővel. A szlovákiai Komáromban tartott egyeztetésen az EU külső határainak védelméről, az illegális bevándorlás elleni fellépésről és az Európai Unió álláspontjának befolyásolásáról egyeztettek. Az Egyenes Beszéd vendége Jeszenszky Géza egykori külügyminiszter volt, ahol többek között ezek a témák kerültek terítékre.

Jeszenszky szerint a három miniszterelnök között láthatóan van egy kialakuló koalíció.

A magyar kormányfő láthatóan egyre inkább egy európai vagy világszerepre törekszik”

 – fogalmazott a volt külügyminiszter, aki szerint Orbán Viktor „nagyon rossz figurákkal barátkozik”. 

Jeszenszky Géza arról is beszélt, hogy ő a '60-as években járt először nyugaton, és már akkor látta, hogy mennyi „nem európai, nem fehér ember van”, és amely munkákhoz nem fűlött a gyarmattartók foga, azokra örömmel jöttek a gyarmatokról. „A német vagy spanyol gazdaság összeomlana, ha a vendégmunkásokat vagy újonnan érkezőket nem lehetne munkába állítani” – jegyezte meg. Hozzátette: 

ma az a baj, hogy olyanok jönnek, akik nem akarnak beilleszkedni, gettókban élnek, és ellenségesen viszonyulnak az őket befogadó országhoz, ami rendkívül nehéz.

A volt külügyér szerint mára az európai vezetők sokkal jobban felismerik ennek a veszélyeit, és igyekeznek másképp megközelíteni, mint Merkel tette.

 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. október 24. 10:32
Ha nem akarnak beilleszkedni, akkor miért fogadják be? És az nem figyelmeztető jel, hogy a harmadgenerációsok sem! Akkor ezt hogyan is kell értelmezni Géza:?
reepcze
2024. október 24. 10:32
Megszólalásai és családi kapcsolatai alapján már tisztán látszik, hogy Géza bácsi az Antall-kormány Pszicho Petije.
sexykitty-5000124
2024. október 24. 10:20
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­­k­­e­l­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­z­e­x­­­i­ ­­­p­­­u­n­c­­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
ornagyornagy
2024. október 24. 10:18
Géza bácsi, ideje lenne már visszavonulni. Miniszternek is gyatra voltál, Horn Gyula felmosta veled a padlót anno, csak mekegtél szánalmasan. Sétálgassál, menjél uszodába is fogd be a szádat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!