Itt a kínaiak válasza az amerikai „csodafegyverre” (VIDEÓ)

2024. október 11. 17:35

Erődemonstrációt tartott a kínai hadsereg.

2024. október 11. 17:35

Nyitókép: képernyőfelvétel

Újabb látványos videót tett közzé a kínai állami média az ország hadseregének egyik legmodernebb fegyveréről. A PCL-191 illetve PHL-16 típusú ismert rakéta-sorozatvető mindössze néhány éve állt hadrendbe, most pedig komoly erődemonstrációt tartott vele a kínai hadsereg. A fegyvert a kínai HIMARS-nak is szokás nevezni, mivel hasonló képeségekkel rendelkezik, mint az amerikaiak rakéta-sorozatvetője.

A PCL-191 akár nyolc 370 mm-es rakétát is indíthat, amelyek hatótávolsága körülbelül 350 kilométer, vagy két 750 mm-es Fire Dragon 480 taktikai ballisztikus rakétát, amelyek hatótávolsága körülbelül 500 kilométer.

Ezekkel a rakétákkal szükség esetén a kínai hadsereg könnyedén eléri akár Tajvant is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2024. október 11. 19:55
Kedves elégia! Ki olvas ma már, ki tudja könyvespolcáról levenni Lao-ce, Tao Te King című remekművét. mp és a többiek? "A jó hadvezér nem harcias, a jó harcos nem haragos, a győzni-tudó nem támad, a vezetni-tudó alázatos......
2024. október 11. 18:43 Szerkesztve
Titkosszolgálati hírekben azon sopánkodnak, jaj Íránt már Kínai lézerágyú védi. Izrael meg USA már 20 éve promo filmeket mutogat, hogy 30 év múlva már működni fog :) Íránnak is van már valami Hyper szonikus rakéátája, de nUSA/UK azondja nekik nemsokára készen van :) Néha az az érzésem, hogy ez csak a költségvetésben látszik és USA/NATO sosem lesznek készen ezekkel, egy épkézláb űrhajót is ösze rak egy magáncég piaci pénzből. USA/UK adig tudott valamit kifejleszteni, amig Náci és Magyar tudósaik voltak. Naemtudom hol dolgoznak azok a fantasztikus emberek akiket a nyugati iskolákban képeznek, azt tapasztaljuk, hogy az LMBTQ és MARX az megy, de hogy a természet tudomány az nekik Kínai az világosan látszik!
sexykitty-5000108
2024. október 11. 18:14
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­­­k­­e­­­l­d­­­ ­­a­­ ­­­s­­z­­e­­x­i­­ ­­p­­u­n­­­c­­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
sozlib_abschaum
2024. október 11. 18:12
Ha, ha, ha, már a kínaiak is lopják a mosógépekből a chipeket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!