Ilyen nincs: lopott busszal próbálkozott hazatérni az emigráns

2024. október 02. 10:11

A szabálysértőt akár tíz évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják, amennyiben elítélik.

2024. október 02. 10:11
A traveller boards a tourist bus at the highway port in Hunchun City, northeast China's Jilin Province, June 27, 2023. Hunchun borders Russia and the Democratic People's Republic of Korea, and serves as the only port city of Jilin Province to Russia.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Yan Linyun / XINHUA / Xinhua via AFP

A dél-koreai rendőrség őrizetbe vett egy észak-koreai disszidenst, aki egy lopott buszon próbált átkelni a szigorúan őrzött határon, hogy visszatérjen Észak-Koreába – írja a BBC.

A férfi Phadzsu városának egyik garázsából lopta el a buszt. A középkorú férfi a dél-koreai média szerint azt mondta a rendőrségnek, hogy haza akart térni, miután nehézségeket tapasztalt délen. Saját bevallása szerint a legnagyobb nehézséget az jelentette a számára, hogy több kifizetetlen bírságot halmozott fel.

A férfi nagyjából tíz éve hagyta el Észak-Koreát.

A lap emlékeztetett rá, hogy a dél-koreai törvények tiltják, hogy az állampolgárok, köztük a disszidensek a kormány engedélye nélkül átlépjék az északi határt. A szabálysértőket akár tíz évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják, amennyiben elítélik őket.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backstablive
2024. október 02. 11:10
Ezek az uj Romanok lehettek csak
gigijaci
2024. október 02. 11:03
Ilyen tényleg nincs. Hogyan akarhat valaki tíz év dél-koreai tartózkodás után észak Koreába vissza-emigrálni? Fura.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!