Az igazi lengyel-magyar barátság: hidegrázós videó terjed, hogyan védték meg Strasbourgban Magyarországot

2024. október 10. 19:51

Von der Leyen nem tette zsebre azt sem, amit a lengyelektől kapott a szerdai plenáris ülésen.

2024. október 10. 19:51

Nyitókép: Wikipédia

Bár az utóbbi időben több közéleti szereplő is temette a mintegy ezeréves múltra visszatekintő lengyel-magyar barátságot, ezeket a kijelentéseket sorra megcáfolja az élet. Legutóbb Strasbourgban láthattunk arra példát, hogy miként álltak ki a lengyel képviselők Magyarország mellett.

Beata Szydło, Lengyelország korábbi miniszterelnöke, – aki jelenleg EP-képviselőként dolgozik –, a magyar uniós elnökségről szóló európai parlamenti vitán úgy fogalmazott, hogy „ennek a vitának nagyon fontos dolgokról, a magyar elnökség prioritásairól kellett volna szólnia. A gazdaságról kellett volna beszélnünk, a biztonságról, az emberek munkájáról, arról, ami ma az európaiak számára a legfontosabb”.

„Közben ebből a vitából Magyarország-per lett: a szuverén magyar nemzet által demokratikus választáson megválasztott magyar kormány pere” – hívta fel a figyelmet.

Szydło ezután kijelentette, hogy az Európai Bizottság vezetője, Von der Leyen „botrányos beszédet” tartott. „Senki nem adott neki felhatalmazást arra, hogy szuverén országok független kormányait zsűrizze. És szeretném emlékeztetni, hogy az Európai Unió szuverén országokból áll, 

Von der Leyen asszony pedig nem Európa királynője”

 – húzta alá a lengyel EP-képviselő.

Majd az egykori kormányfő kitért arra, hogy bár az EP-ben sokat beszélnek a demokráciáról és a jogállamiságról, de mit értenek alatta – tette fel a kérdést. Majd hazája példáját hozta, ahol „minden sarkon áthágják a jogállamiságot” véleménye szerint. Ugyanakkor az EP-ben nem beszélnek róla, mert

a kollégájuk, Donald Tusk jelenleg Lengyelország miniszterelnöke” 

– hívta fel a figyelmet Beata Szydło.

 

„Orbán megítélésére a magyar nép van felhatalmazva”

Szydłot Tobiasz Bocheński (ECR/PiS) követte, aki felszólalásában leszögezte, hogy a jelenlévőknek 

semmi joguk nincs megítélni Magyarországot”.

„Orbán miniszterelnök megítélésére a magyar nép van felhatalmazva, erről szól a demokrácia. A demokrácia nem arról szól, hogy a valóságtól elrugaszkodott bürokraták és balos képviselők bandája a fasizmusról üvöltözik úgy, hogy nem is érti, mi az a fasizmus” –hangsúlyozta Bocheński.

Majd Tomasz Buczek független képviselő is szót kért. Beszédének felütésében azt mondta, „nem várom az Európai Unió Tanácsának magyar elnökségétől, hogy kijavítson minden kárt, amit az EU-s establishment okozott. Tudom, hogy ez a hathónapos elnökségük alatt lehetetlen.”

Majd ismertette, hogy mi az az egy dolog, amit kér:

Sose adják fel. Maradjanak fénylő pont Európa térképén, példakép más nemzetek számára. 

Sokáig éljen a lengyel-magyar barátság!” – zárta gondolatait Buczek.

„Építsük újra a Visegrádi Csoportot!”

Végül Ewa Zajączkowska-Hernik (ESN/Konföderáció) is megosztotta a jelenlévőkkel a véleményét. Feltette azt a kérdést, hogy „miért tövis Von der Leyen oldalában a magyar miniszterelnök”, majd meg is válaszolta:

Mert védi a hagyományos értékeket. Védi országa szuverenitását.

Védi az Európai Unió határait az illegális bevándorlók özönétől”.

Ezután azzal folytatta, „Von der Leyen és az EU-s elitjei ezzel szemben olyan »értékeket« vallanak, melyek ellene mennek a hagyományos családmodellnek, balos propagandával etetik a gyerekeket, a Green Deallel tönkreteszik a gazdaságot, tönkreteszik a tagállamok szuverenitását”.

Ahhoz, hogy Európa túléljen, ennek véget kell vetni”

– hangzott el.

Zajączkowska-Hernik ezt követően arról is beszélt, hogy Lengyelországnak és Magyarországnak államok széles koalícióját kell elvezetnie odáig, hogy ezeket a „beteg gondolatokat” egyszerűen visszautasítsák.

„Építsük újra a Visegrádi Csoportot. Tegyük Európát ismét erőssé, gazdaggá, naggyá, büszkévé, biztonságossá és versenyképessé! Ön számíthat a lengyelekre” – címezte mondatait a magyar miniszterelnökhöz.

Az idézett felszólalásokat alább tekintheti meg:

 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Demkó Attila

Facebook

Idézőjel

Úgy, hogy maga a Bizottság egy pillanat alatt elérhető anyagai cáfolják.

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. október 10. 21:38
A bukott Beata...komoly...🫠
Akitlosz
2024. október 10. 21:37
A Visegrádi csoporttal az a baj, hogy minden tagországának fontosabb az EU, a NATO, Németország, Amerika, mint Visegrádi csoport. Így sohasem fognak egységet mutatni. Ha mégis, akkor pedig a fentebb felsoroltak könnyen meg tudják osztani a csoportot. A gyenge láncszem Szlovákia, mivel tagja az eurózónának, így kiszolgáltatottabb.
sexykitty-5000108
2024. október 10. 21:18
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­é­­­k­­e­l­­­d­­ ­­­a­ ­s­­­z­­­e­x­­i­­ ­­p­u­n­c­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
cccbasatu
2024. október 10. 21:15
Nem Magyarországot pocskondiázták Hanem Orbán Viktort ,nem véletlenül.Sajnos az is tény hogy az EU tagállamok zömében minket honi magyarokat köpködnek mert mi adtunk lovat Orbán alá aki mindent lerombol tönkre tesz. Sajnos tény ként megállapítható hogy itt a magyar honban a magyar polgárokat simán átlehet verni,minden hazugot kritika nélkül valóságnak hisznek és megvehetők mint 1 kiló marhahús!Remélem hogy a fiatalok és a középkorúak valamennyit okosodtak és kifüstölik ezt a tolvaj hazug erkölcstelen bandát a parlamentből a karmelitából és az országból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!