Hatalmas pofont kapott az Európai Bizottság – Magyarország buktatta le

2024. október 04. 08:42

Miközben a jogi bizottság a 26 biztosjelölt közül csupán háromnál, köztük Várhelyi Olivérnél nem talált összeférhetetlenséget, addig folyosói pletykák szerint éppen három jelölt, köztük Várhelyi Olivér jövője a legbizonytalanabb.

2024. október 04. 08:42
null

Nyitókép: AFP/Urs Flueeler

Az európai parlamenti képviselők elvégezték a 26 új biztos háttérellenőrzését, és mindössze három jelölt, a magyar Várhelyi Olivér, a holland Wopke Hoekstra és a lengyel Piotr Serafin esetében nem tárt fel a jogi bizottság összeférhetetlenséget – írja a Politico.

Eközben viszont a Der Standard nyomtatott kiadása azt állítja, hogy

Ursula von der Leyen jelöltjei közül éppen hármat találnak bizonytalannak az Európai Parlamentben terjedő folyosói pletykák szerint, az első helyen Várhelyi Olivér áll.

A magyar politikus – aki tehát azon kevesek egyike, akinél még Brüsszelben sem tudtak találni összeférhetetlenséget – az egészségügyért és az állatjólétért felelne az új ciklusban.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Magyarország egyik kulcsiparága rejlik a súlytalannak szánt portfólióban.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. október 04. 11:12
Bábozzák a demokráciát, kökemény diktatúra, még a jenki végső megoldás nem szivárgott be. Idő kérdése mikor vetik be a bukásuk elkerülése érdekében.
vbandi-8
2024. október 04. 10:52
Mikor lépünk már ki ebből a kibaszott szarkupacból?
leonardodicarpaccio
2024. október 04. 10:39
"Ursula von der Leyen jelöltjei közül éppen hármat találnak bizonytalannak az Európai Parlamentben terjedő folyosói pletykák szerint, az első helyen Várhelyi Olivér áll." Nem. A biztosokat a tagállamok jelölték. Ez őket illeti meg. A bizottsági elnök a posztokat rendeli a biztosokhoz. De akkor meg mi ez a hadova???
Gullwing
2024. október 04. 10:30
Azért szép is lenne hogy már egyszer vizsgáltak anno, és nem találtak összeférhetetlenséget, de most azt megtalálják amit eddig nem leltek... Persze liberálnáciknál minden is lehetséges...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!