Hajthatatlan a Kreml: „visszautasítjuk az efféle vádakat”

2024. október 28. 16:48

„Sok ország esetében már szabványnak számít, hogy azonnal beavatkozással vádolják meg Oroszországot” – mondta Dmitrij Peszkov.

2024. október 28. 16:48
Kreml

Nyitókép: ALEXEY DRUZGININ / ANTON DENISOV / R / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Teljesen alaptalan a vád, miszerint Oroszország beavatkozott a georgiai parlamenti választásokba, a Kreml ezt határozottan visszautasítja – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak.

Határozottan visszautasítjuk az efféle vádakat”

– mondta kérdésre válaszolva Peszkov.

„Sok ország esetében már szabványnak számít, hogy azonnal beavatkozással vádolják meg Oroszországot. Nem, ez nem igaz, nem volt semmilyen beavatkozás, és a vádak teljesen megalapozatlanok” – mondta a Kreml szóvivője. Peszkov hangsúlyozta, hogy Oroszország nem avatkozik be a georgiai belügyekbe és nem szándékozik ilyet tenni.

Rámutatott ugyanakkor, hogy több európai politikai erő megpróbált befolyást gyakorolni a választásokra.

„Ezt senki sem titkolta, erről nyilvános bejelentések voltak” – mondta. Hozzátette, hogy kísérletek történnek a georgiai belpolitikai helyzet destabilizálására, amiről szintén nyíltan beszélnek. A georgiai parlamenti választást, amelyen 18 párt vett részt, a 12 éve kormányzó Georgiai Álom - Demokratikus Georgia párt nyerte meg, a szavazatok mintegy 53 százalékával.

A parlamentbe bejutó négy ellenzéki párt elutasította a választás eredményének elfogadását. Szalome Zurabisvili georgiai elnök szerint a voksolást meghamisították, ami „Georgia Oroszországnak való alárendelését” jelenti és tiltakozásra szólított fel.

Pascal Allizard, az EBESZ megfigyelői missziójának vezetője a választásokat jól szervezettnek minősítette, hozzátéve ugyanakkor, hogy a megfigyelők számos jogsértést regisztráltak.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. október 28. 19:18
"Csak hadgyakorlat."
sexykitty-5000128
2024. október 28. 18:12
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­k­e­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­e­­x­i­­­ ­p­­­u­­­n­­­c­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Major István
2024. október 28. 18:12
Az EU totális tudathasadásban szenved! Ő maga több hónapja minden csatornán, a lehető legarcátlanabbul zsarolta a grúzokat, ha nem jól választanak akkor vége az európai, egyébként teljesen szürreális álmaiknak, most a teljes pofáraesés állapotában a grúz nép leváltását követeli. Ha nem ránk szavaztok, az csak csalás lehet!! Micsoda égés!!!
steinamanger-2
2024. október 28. 18:11 Szerkesztve
Szóval, igen beavatkoztunk, ezt mondta valójában. Kleptokrata autokráciák újkomcsi vezetőinek a szavainak az ellenkezője igaz, pont mint otthon. Ez már számtalanszor bebizonyosodott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!