Igyekezett a francia lap, de csak nem jött össze: el kellett ismerniük Magyarország jelentőségét

2024. október 26. 06:53

A Le Monde kelletlenül, de elismerte: több stratégiai területen, nevezetesen a védelem, a biztonság, valamint az energia és a nukleáris átmenet terén is mélyítené a kapcsolatot a francia elnök.

2024. október 26. 06:53
null

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

A Le Figaro is beszámolt arról, hogy nemrég Emmanuel Macron és Orbán Viktor találkozott. A két államfő az európai versenyképességről és Ukrajna támogatásáról, no meg a két ország közötti kétoldalú kapcsolatokról is tárgyalt.

Ezt is ajánljuk a témában

A francia lap közben putyinozott egy kiadósat: levezették, hogy Magyarország azért tagadja meg az Ukrajnának szánt 6,5 milliárd eurós támogatást, mert „Orbán Viktor a Kremlhez közel álló nacionalista vezető, aki rossz szemmel nézi Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásait”. 

Azonban a portál cikkéből kiderült: el kellett ismerniük hazánk fontosságát az uniós kis- és nagypolitikában, mivel Macron azt ki is mondta: szeretné „elmélyíteni [Franciaország és Magyarország] partnerségét több stratégiai területen, nevezetesen a védelem, a biztonság, valamint az energia és a nukleáris átmenet terén.” 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bondavary
2024. október 26. 09:24
Nem tudják felfogni azt, hogy ha valaki országának érdekei mentén nem támogatja az orosz ellenes intézkedéseket, országának érdekei mentén nem akar pénzt tenni az ukránok támogatásába - ami lényegében az ukránok pusztulásának támogatása - azt nem oroszbarátságból teszi. A háború befejezése nyilvánvalóan jó lenne, első sorban az ukránoknak és az oroszoknak, másodsorban Európának. Az, hogy ennek ellenére ne fejeződjön be a háború, csak azért, mert az az oroszoknak is jó, nagyon idióta gondolkodásra vall. Ukrajna csatlakozása pedig tönkre tenné az Európai Uniót.
balbako_
2024. október 26. 09:19
Macron az ülepét védi. A franciáknak elegük van belőle/belőlük ezért Orbánhoz fordul mivel tudná a hátralévő idejét menteni.
sexykitty-5000126
2024. október 26. 09:06
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­z­e­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­n­­­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
orygabor
2024. október 26. 09:06
Ezek a sematikus megfogalmazások! Színvonalas ez a nyugati újságírás. Legalább egy kis fáradságot vennének az árnyalásra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!