Foghatja a fejét Von der Leyen: Brüsszelből kapott kőkemény kritikát, Orbánt pedig megvédték

2024. október 11. 10:22

A think-tank szerint „Ursula királynő” szembe köpte az EU alapértékeit, amikor „háborút hirdetett Magyarország ellen”.

2024. október 11. 10:22
null

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

Az MCC Brussels rövid reakciót adott ki a szerdai európai parlamenti vita kapcsán „Von der Leyen hadüzenete a magyar szuverenitás ellen” címmel.

Kezdésnek leszögezték, hogy példátlan módon, „Ursula királynő” elképesztő kísérletet tett arra, hogy ne csal aláássa Orbánt, de meg is alázza a magyar népet az Európai Parlamentben.

„Le akarták váltani a magyar kormányt” – szögezték le a think-tank kutatói, aminek a legegyértelműbb példája az volt, ahogy Magyar Pétert beültették a Parlamentbe. Mint fogalmaztak, „a magyar kormány leváltására irányuló törekvés legegyértelműbben az ülésrendben mutatkozott meg: az EU nagyágyúi 

a protokoll minden szabályát megszegve az ülésterem elejére ültették a magyar ellenzék vezetőszemélyiségét, az új kiskedvencüket, Magyar Pétert. Az üzenet egyértelmű volt.”

Egy másik példa az volt szerintük, hogy Von der Leyennek „volt képe” kritizálni Magyarország határpolitikáját. „De hihetetlen módon arra panaszkodott, hogy Magyarország határai túl puhák! Amikor az EU épp az ellenkezője miatt folytat jogi harcot Magyarországgal szemben – beteges ez a képmutatás.”

„A VDL és számos európai parlamenti képviselő azon törekvése, hogy aláássa Magyarország legitimitását, egyértelmű volt: 

a magyar kormányt többször is »rezsimnek«, Orbánt pedig »diktátornak« nevezték. 

Pedig Orbán vezeti az EU talán legnépszerűbb kormányát: a parlamenti helyek 2/3-ával.”

Maga a vita szerintük világosan megmutatta a dolgok állását: „Minden uniós nemzetnek joga van az elnökségi programját ismertetni, de ahelyett, hogy Orbán Viktor ezt megtehette volna, egy példátlanul hosszú, 3 és fél órás magyarellenes gyűlölködésnek lehettünk tanúi.”

„Akár támogatják, akár nem a magyar kormány politikáját – valami alapvető dolog forog most kockán” – jegyezték meg – „az EU-nak egyenlő országok szövetségének kellene lennie, és a Bizottság elnökének semleges személyiségnek kellene lennie. Ezen elvek semmibe vétele az európai demokrácia sötét pillanatát jelenti.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000108
2024. október 11. 12:57
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­­k­e­l­d­ ­­a­­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­ ­p­u­­­n­­c­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
bigfater73
2024. október 11. 12:56
Ursula furulya művésznő! Menj Kijevbe, sírd el bánatodat zselé vállán! Kérdezd meg mit kellene csinálnod politika klimaxod ellen?!
google-2
2024. október 11. 12:53
A póni meghalt, éljen a selyemmajom, ugye, Ursula? Vagy nevezzük palotapincsinek inkább a Manfred és Ursula kezes ölebét? Tartsák meg maguknak a kis vicsorgót!
Mandiner444hu
2024. október 11. 12:35
legyen tánc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!