Ez nem a vég kezdete, hanem a vég: íme, a Star Wars első transznemű klónkatonája

2024. október 13. 13:01

Nincs visszaút, mindenki megnyugodhat, megérkezett a hiánypótló Sister.

2024. október 13. 13:01
null

Nyitókép: Képernyőmentés

Az IGN arról ír, hogy a héten megjelent egy vadonatúj Star Wars-könyv, a The Secrets of the Clone Troopers, ami betekintést nyújt a Kaminóról származó klónkatonák színes történelmébe. Hozzáteszik: a könyv tele van „menő rajzokkal és egyéb finomságokkal, és ennek keretén belül kaptuk meg 

az első hivatalos képet a messzi-messzi galaxis transznemű klónjáról, Sisterről, 

aki eredetileg 2022-ben mutatkozott be a Queen's Hope című ifjúsági regényben, majd később visszatért a Brotherhoodban is.”

Bizony, Sister magától Rex századostól származik: „e szerint 

amikor Sister a kollégáitól eltérő nemi identitást határozott meg magának, úgy érezte, hogy el kell titkolnia azt a többiek elől. Szerencsére a 7th Sky Corps többi tagja emlékeztette őt, hogy közéjük tartozik,

 sőt egyenesen ők adták neki ezt a nevet is, ami magyarul annyit jelent, hogy nővér. A karakter megalkotója, E. K. Johnston egyébként már korábban rajzoltatott egy elég hasonló képet a klónról, viszont ezt a mostani tekinthetjük az első hivatalos megjelenésének.”

Sister még magával a nagy Anakin Skywalkerrel is összefutott az említett Queen's Hope-ban, tudjuk meg, és elmesélte neki, hogy mennyire veszélyes lehet, ha kitűnik a klónkatonák sorából. Erre

 „Anakin azzal nyugtatta meg őt, hogy a Jedi-lét a határok átlépéséről szól, és nem hiszi, hogy panaszkodniuk kéne csak azért, mert Sister felülemelkedett a saját nemén.

 Érdekesség, hogy az angol szövegben elhangzik az is, hogy »transcended gender«, vagyis kis túlzással kijelenthetjük, hogy Darth Vader vezette be a transzneműség fogalmát a Star Wars hivatalos kánonjába.”

A Johnston által korábban rajzoltatott kép egyébként szintén befont hajjal és a transzok zászlaját idéző színekkel díszített páncélban ábrázolja Sistert, szóval elképzelhető, hogy a Disney ebből inspirálódott a hivatalos változat megalkotásakor – derült ki.

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000110
2024. október 13. 16:32
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­­­k­e­­­l­­­d­ ­­a­­­ ­s­z­­­e­x­i­ ­p­­­u­n­c­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
salátás
2024. október 13. 16:30
"milyen lmbtq propaganda? ilyesmi csak a vidéki fidesz szavazó fejében létezik"
Beszélgető
2024. október 13. 16:17
Anakin megbocsájt, de Darth Vader nem!
OneiroNauta
2024. október 13. 15:14
A legrosszabb dolog ami történt a Star Warssal, hogy eladták a Disney-nek. Azóta lejtmenet. Volt néhány reménykeltő cucc, mint pl az Andor, Rogue One, vagy a Mandalori első 2 évada, de a nagy része hulladék kategória...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!