„Ez nem a Benny Hill show, ez Európa 2024-es baloldali valósága” – így reagált az osztrák szövetségi elnök döntésére a magyar EP-képviselő

2024. október 24. 15:18

Schaller-Baross Ernő szerint „Ausztria egykori zöld, szocialista elnöke figyelmen kívül hagyja a nép akaratát”.

2024. október 24. 15:18

Nyitókép: Martin Juen / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

Schaller-Baross Ernő EP-képviselő X-oldalán reagált arra a döntésre, hogy Alexander Van der Bellen szövetségi elnök nem a választásokon győztes Osztrák Szabadságpártot (FPÖ) bízta meg kormányalakítással.

A politikus szerint „Ausztria egykori zöld, szocialista elnöke figyelmen kívül hagyja az eljárás íratlan szabályait azzal, hogy a nép akaratát megkerülve arra kéri a második helyen álló pártot, hogy alakítson kormányt a harmadik helyen álló szocialistákkal, egy önjelölt marxista vezette párttal”

Nem, ez nem a Benny Hill show, 

ez Európa 2024-es centrista és baloldali valósága” – zárta bejegyzését Schaller-Baross Ernő.

Mint ismert, a szeptember 29-én megrendezett parlamenti választást az FPÖ nyerte, ugyanakkor a másik parlamentbe jutott négy párt jelezte, hogy egyikük sem akar koalícióra lépni vele, önmagában pedig a nemzeti jobboldali pártnak nem lett meg a többsége. 

A vonatkozó posztot alább tekintheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000124
2024. október 24. 16:41
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­k­e­­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­­­s­z­­e­­­x­­­i­­ ­­p­­­u­n­­­c­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
SzG_mandi
2024. október 24. 16:40
A marxista múmiát több szavazókörben a szavazásra jogosultak 130%-a megválasztotta. A múmia visszanyal.
alfonzo
2024. október 24. 16:40
Beszart a vén szaros a balosoktól. Érthető, hogy a kedvükbe jár. Ja a demokrácia? az is magasról le van szarva.Baj lesz ebből sógorok.
Bell & Sebastian
2024. október 24. 16:22
AVd Bellennek csak annyi volt a kívánsága, hogy egy harmadik, balos pártot is vonjon be a jobboldal a hatalmi koalába. Ugyan ilyen felhatalmazás nincsen az osztrák alkotmányban, de bő nyállal belefér a latszatdemokráciába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!