Európai turnén mutatja be „győzelmi tervét” Zelenszkij

2024. október 11. 08:23

Az ukrán elnök európai szövetségeivel tárgyal a napokban.

2024. október 11. 08:23
null

Fotó: Andreas SOLARO / AFP

 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök már korábban közölte: megvan a terve ahhoz, hogy szerinte hogyan tud győzni Ukrajna a két és fél éve tartó háborúban. Az amerikai elnökválasztási kampány azonban egyelőre parkolópályára tette a kérdést a nyugati szövetségesek körében, hiszen jelenleg megjósolhatatlan, hogy az eddigi demokrata vezetés vagy Donald Trump republikánus elnökjelölt nyeri-e a választást.

Ezt is ajánljuk a témában

Zelenszkij mindenesetre európai körútra indult, hogy „győzelmi tervéről” tárgyaljon a fővárosokban. 

A célja az, hogy olyan feltételek alakuljanak ki, amikkel „igazságos vége” lenne az ukrajnai háborúnak.

Útja során Zelenszkij most Rómába is eljutott, ahol Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel tárgyalt.

Meloni a találkozó utáni közös sajtótájékoztatón elmondta: „Egy új tél kezdődik. Ez a harmadik tél, amivel a háború során Ukrajnának szembe kell néznie, és jelenleg az ukrám áramhálózat fele nem működik. A nemzetközi közösség felelőssége, hogy támogass Ukrajnát ebben.” 

Arról is beszélt Meloni: 

„Zelenszkij elnök jól tudja, hogy Olaszország Ukrajna oldalán állt a konfliktus kezdete óta.

Mindent megtettünk, amit lehetett, és megerősítettük, hogy ezt folytatjuk is addig, amíg szükséges.”

Zelenszkij Róma előtt Londonban járt, ahol Keir Starmer brit miniszterelnökkel és Mark Rutte új NATO-főtitkárral találkozott; majd Párizsba ment Emmanuel Macronhoz.

Az ukrán elnök szerint győzelmi terve részleteit majd novemberben fogja a nagyközönség elé tárni, és addig is a több katonai segítségnyújtásról és Ukrajna nagy hatótávolságú rakétahasználatának engedélyezéséről tárgyal nyugati partnereivel – írja az Euronews.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2024. október 11. 11:01
"és jelenleg az ukrám áramhálózat fele nem működik." "és Ukrajna nagy hatótávolságú rakétahasználatának engedélyezéséről tárgyal nyugati partnereivel" Gondolom ettől majd működni fog...
esvany-0
2024. október 11. 10:43
"Európai turnén mutatja be „győzelmi tervét” Zelenszkij" Kuzma Kuzmics meg cipelheti utána a krumplisládát... Az orosz polgárháborúban Csapájev, mielőtt támadásba indul a fehérek ellen, parancsot ad Kuzma Kuzmicsnak: - Kuzmics elvtárs, neked csak egy feladatod van! Megőrizni minden körülmények között ezt a vasládát. Ha kell, az életed árán is! Kuzmics vitézül védi a ládát, elveszti két karját és az egyik lábát a csatában, de a láda sértetlen marad. Csata után Csapájev odamegy hozzá: - Derék dolgot vittél véghez Kuzma Kuzmics! Mit kérsz jutalmul? - Szeretném most már tudni, mi van ebben a ládában! - nyöszörgi a nyomorék. - Párizs bevételének tervei! - suttogja a fülébe Csapájev. - Láthatnám? - hörgi Kuzma. Csapájev kinyitja a ládát és kivesz belőle négy szem krumplit. - De hát? - rebegi csalódottan Kuzma Kuzmics. - Ej, hát ide figyelj! Csapájev leteszi az egyik krumplit a földre. - Látod?! - mutat a krumplira - Ez itt Párizs! Kezdi köré lepakolni a többit: - Ezek meg a csapataink!"
sexykitty-5000108
2024. október 11. 10:29
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­k­e­­­l­­d­­ ­­a­­ ­­s­z­­­e­x­­i­­ ­p­u­n­­­c­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
elfújta az ellenszél
2024. október 11. 10:26
A győzelmi terv lényege nagyon egyszerű, a többi meg csak ködösítés. Be akarja rángatni a NATO-t a konfliktusba olyan szintig, ahonnan már nem lehet visszatáncolni. Kérdés, megér-e egy nukleáris világháborút az, hogy Vlagyimirt Volodimirnak, Kievet meg Kiivnak írják. Más különbség egy átlag ukrán szempontjából nem nagyon látszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!