Európa legerősebb országa szövetségesre talált Magyarországban – kijelölték az első közös célt

2024. október 08. 10:12

A magyar miniszterelnök és a német kancellár is ellenzi a kínai elektromos autókra kivetett uniós büntetővámokat, és bár az Európai Bizottság elszánt, a történetnek még biztosan nincs vége.

2024. október 08. 10:12

Nyitókép: AFP/Odd Andersen

Olaf Scholz német kancellár elutasította a kínai elektromos autókra kivetett uniós vámokat, ez azonban nem akadályozta meg az Európai Unió többi tagországát, hogy megszavazza a javaslatot – írja a Reuters. Tegyük hozzá, a megfogalmazás pontatlan, hiszen a tagállamok többsége nem szavazta meg az intézkedést.

A cikk szerint Brüsszelben a diplomaták felháborodtak a német hárompárti koalícióban zajló belharcok miatt, amelyek szerintük aláássák Európa legnagyobb gazdaságának és az EU egységének befolyását.

Scholz azonban szövetségesre talált Orbán Viktor személyében, aki az uniós vámok kivetését hatalmas csapásnak nevezte az európai gazdaság és a német autóipar szempontjából

– teszik hozzá a szerzők.

A hírügynökség (!) megjegyzi, hogy a magyar miniszterelnök inkább a blokkolás mestere, és semmiképpen sem az EU egységének bajnoka, mint korábban Berlin volt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Treeoflife
2024. október 08. 12:27
"A hírügynökség (!) megjegyzi, hogy a magyar miniszterelnök inkább a blokkolás mestere, és semmiképpen sem az EU egységének bajnoka, mint korábban Berlin volt." Az édesanyátok! Ezt a szemét csürhét miért nem lehet eltakarítani?
vaszatyi
2024. október 08. 12:27
Én csak azt nem ertem,ha ez az ember otthon megkerdezi a csaladját,hogy szerintük hogy all neki hogy megborotválkozott...es azt mondják...még mindig meg van a szakállad....akkor üvőlt velük,hogy nem jol látnak..."A király új ruhája"...nem vagyok mezitelen csak a hülyék nem látják a ruhám
iphone-13
2024. október 08. 12:05 Szerkesztve
A KOPASZ KUTYA MINEK ÖRÜL ENNYIRE? ANNAK, HOGY TÖNKRE TETTÉK EURÓPÁT MACRONNAL.
Tiszafa
2024. október 08. 11:28
A cím akár ez is lehetne: Európa leghaldoklóbb országa szövetségesre talált Magyarországban-kijelölték a közös ravatal helyét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!