Ennyire elkeseredett lenne a helyzet? A 16 évesek besorozására repülhet rá Kijev

2024. október 14. 14:14

Pedig Zelenszkij egyre csak győzelmi ábrándokat sző.

2024. október 14. 14:14
Ukrainian scouts start the new education year in Lviv

Nyitóképen: Ukrán cserkészek. Illusztráció. Fotó: Pavlo Palamarchuk / Anadolu / AFP

Az ukrán vezetés egy új intézkedést hozott, amelynek értelmében mindazon 16 és 25 év közöttiek, akik útlevélért folyamodnak, automatikusan bekerülnek az „Oberig” nyilvántartásba – azaz a katonai szolgálatra kötelezett személyek egységes elektronikus nyilvántartásába, amely a sorkötelesek, katonai szolgálatra kötelezettek és tartalékosok adatait tartalmazza.

A lényeg az, hogy a 16 és 25 év közöttiek „könnyebben” jelentkezhessenek szolgálatra, anélkül, hogy fel kellene keresniük a toborzóirodákat, sőt, még egészségügyi vizsgálatokon sem kell átmenniük. 

A toborzóirodák az Unian beszámolója szerint ezen felül az állami migrációs szolgálat, az igazságügyi minisztérium, valamint a határőrség adatait is meg fogják kapni, hogy elkerüljék az olyan eseteket, amikor elhunytaknak, vagy rabosított személyeknek küldtek behívót. 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. október 14. 16:08
A zongorista kiírtja az ukránokat, az utolsó ukránig fognak harcolni.
alenka
2024. október 14. 16:08
Borzalom, mit tesz és miket fog még tenni a drogos stöpszli naci kobold!...ezek a gyerekek a fotón már ici- pici fasiszták!...meddig tűri a világ ennek a korcs ukiiiikiiikriiiijniii - nak az elrettentő lépéseit?....az ún. Partnerek vakok!...Putin előre!
obakapimaki
2024. október 14. 16:04 Szerkesztve
Az ork-rain terrorista, népirtó rezsimet tűzzel, vassal irtani kell. Ez a náci horda, a takonyszínű, drogos tömeggyilkos szardarabbal és maffiahálózatával méltatlan az életre. Az egész szektát el kell taposni, mint egy férget, a felszópóival együtt. Mindenben segíteni kell az Orosz Föderációt és Putyin, orosz elnök urat, hogy minnél hatékonyabban tudják irtani ezeket a szarokat.
balbako_
2024. október 14. 15:59
A balliberális oldal szerint Ukrajna egy demokratikus jogállam sőt mintaállam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!