Elkezdett együtt szavazni a Néppárt és a jobboldal, kiakadt a baloldal

2024. október 28. 13:22

A baloldal szerint „szélsőjobboldali” szövetség formálódik az Európai Parlamentben.

2024. október 28. 13:22
EPP Group Meeting With VDL

Nyitóképen: Manfred Weber és Ursula von der Leyen (fotó: Thierry Monasse/Getty Images)

 

A Politico arról ír: az Európai Néppárt (EPP) elkezdett együtt szavazni a tőle jobbra lévő pártcsaládokkal, ez pedig dühöt váltott ki az európai baloldalon.

A portál szerint egyre többször kezd szövetség kialakulni a különböző jobboldali pártcsaládok között,

ami miatt az EPP hagyományos baloldali szövetségesei dühösek. Ezt pedig azon vezetik le, hogy keményen faggatják az EPP által javasolt uniós jelöltbiztosokat a most zajló európai parlamenti meghallgatásokon.

Az európai szocialisták főtitkára, Giacomo Filibeck szerint Manfred Weber „veszélyes és az EU fenntarthatóságát romboló játékot” folytat. Emlékeztetett: az EP-választások után 

a centrista pártcsaládok kormányfői megállapodtak egy „EU-párti” pozícióban,

hogy közös értékeiket védjék és a „radikális jobboldal” ne befolyásolja a politikai döntéshozatalt.

Az EPP és a Giorgia Meloni-féle Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) már együttműködött az elmúlt időszakban, de most már a Fideszt is magába foglaló Patrióták Európáért pártcsaláddal is együtt szavaz bizonyos kérdésekben, például a határkerítések építésének uniós finanszírozása és az EU-n kívüli menekülttáborok létrehozása érdekében.

A Zöldek társelnöke, Bas Eickhout arra figyelmeztet: „Az az ötlet, hogy az EPP egyszer balra, egyszer jobbra hajlik majd, ahogy szükségesnek érzi, szét fog esni, amikor a konkrét törvényhozásról lesz szó”. Az európai baloldal inkább továbbra is elzárná az EPP-t és „kordont” vonnának a tőle jobbra lévő pártcsaládok köré.

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 28. 16:18
Akinek szíve van, nézze meg: vm.tiktok.com/ZGeqwC3pn/ m.youtube.com/watch?v=3MtxGa2uouo&pp=ygUidGhlIHZvbHVudGVlcnMgdGVsZXBhdGhpYyB2ZXJzaW9uIA%3D%3D ❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚
herden100
2024. október 28. 16:17
🤍 m.youtube.com/watch?v=AHqj6e7wKEs&t=21s&pp=ygUVSGVhbGluZyBlbmVyZ3kgY2hyaXN0
herden100
2024. október 28. 16:17
🇪🇺 youtu.be/jeNVGl_tQzA?si=62uRTcdEm9lezJyj
DBZ22
2024. október 28. 16:01
Előbb utóbb az EPP elveszíti vezetőpozícióját , megindul a vándorlás jobbra balra . Most hogy a választások eredményein is látszik a jobboldal erősödése ( a koalíciókat hagyjuk most , ezek is a jobboldalt fogják erősíteni ) nincs más választása mint jobbra balra fordulni ezt nem mindenki gyomra veszi be . Látszanak a problémák olyanok mint a kettős mérce , illegális migráció , Ukrajna fejetlen támogatása , EU költségvetés , antiszemita konfliktusok ( zsidó - palesztin pl ) morál politika ( Jurova pl ) stb . Weber pozícióban szeretne maradni de vagy pártszakadás lesz belőle vagy a jól bevált módszer a tisztújítás . Amit minden eszközzel meg kel akadályozni azok a visszafordíthatatlan intézkedések mint a migrációs paktum vagy a sorozatos EU kölcsönök felvétele ( a lakosság eladósítása ) és az Európai Egyesült Államok létrehozása ( a szuverenitás elvesztése ) .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!