Elérte a Trump-párti aktivista, hogy a Toyota semmilyen LMBTQ-rendezvényt nem támogat

2024. október 07. 14:14

Bejelentette az autós cég, hogy visszavesz a woke-ból, miután erősen kritizálta egy aktivista. A Toyota nincs egyedül.

2024. október 07. 14:14
Robby Starbuck

Kép: Robby Starbuck X-e

A Toyota úgy döntött, teljesen leállítja az LMBTQ-rendezvények, így a pride felvonulások szponzorálását az Egyesült Államokban, ahogy a sokszínűséget és az elfogadást érintő vállalati programokat is átszervezi az „erősen átpolitizált vitára” hivatkozva – írja a Bloomberg, és nyomában a HumenOnline.

A japán autógyártó azt is közölte 50 ezer amerikai alkalmazottjával és 1500 márkakereskedőjével, hogy a Human Rights Campaign (HRC) nevű, LMBTQ-s érdekvédelmi csoport által készített céges rangsorokban, valamint más, a vállalati kultúrákat vizsgáló felmérésekben sem vesz részt a továbbiakban.

A bejelentés egy héttel azután érkezett, hogy a  Trump-párti aktivista, Robby Starbuck kampányt indított a vállalat ellen a közösségi médiában, és a Toyota bojkottjára szólított fel az LMBTQ-rendezvények miatt. A Toyota akkor azt közölte, hogy a kifogásolt LMBTQ-programokat munkavállalói csoportok szervezték, nem pedig közvetlenül a vállalatvezetés.

A Toyota szóvivője október 3-án tagadta, hogy Starbuck kritikájának köze lenne a döntéshez, az aktivista hatását elhanyagolhatónak minősítve. A szóvivő szerint Starbuck fellépése nyomán csak körülbelül 30 vásárlói hívás érkezett a cég ügyfélszolgálatához.

A Toyota egyike azoknak a vállalatoknak, amelyeket Starbuck az elmúlt hónapokban célba vett woke mentalitásuk miatt. Azóta a Harley-Davidson, a Caterpillar, a John Deere és a Ford is közölte, hogy ezentúl visszafogják az LMBTQ-programokat. 

A Ford egyúttal a Human Rights Campaign (HRC) vállalati esélyegyenlőségi rangsorát készítő felmérésből is kiszállt.

A Toyota döntése után Starbuck elégedettségének adott hangot, és úgy értékelte, tevékenységével hozzájárul ahhoz, hogy „észhez térjen” a vállalati szektor Amerikában.

Szeptember végén a Toyota az olimpiai játékok szponzorálásától is visszalépett a játékok túlpolitizáltsága miatt.

Robby Starbuck 2008 óta ismert amerikai konzervatív aktivista, aki először zenei videók rendezőjeként vált ismerté, majd sikertelenül indult a 2022-es képviselőházi választásokon Tennessee egyik képviselőjelöltjeként. 2024-ben jelent meg a The War on Children (Háború a gyermekek ellen) című filmje, ami a nemváltó műtétek sötét oldalát mutatja be. A filmet Elon Musk is ajánlotta a nézők figyelmébe.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. október 07. 15:59
A cégeket nem érdekeli a politika, csak a profit. Jó politikai kapcsolatok nélkül viszont egy nem magas szint felett nem lehet sikeresen vállalkozni. Ezért követik a cégek az uralkodó politikai széljárást, hogy a politika ne szálljon rájuk és hagyja őket pénzt keresni. Ha változik a politikai irányvonal, akkor változik a cégek humánpolitikája is. Nem akarnak konfliktust a hatalommal. Nyugodtan akarnak sok pénzt keresni. A részvényesek osztalékot akarnak és nem érdekeli őket, hogy éppen ki van hatalmon.
Akitlosz
2024. október 07. 15:47
A Toyota a háborúkat támogatja. Az Iszlám Állam gépjárműállományának a legtöbbje Toyota volt. Arra máig sincsen válasz, hogy hogyan kerültek oda. Az Amerikai Egyesült Államokban eladott autók tűntek fel az Iszlám Állam seregében.
alex55
2024. október 07. 15:44
úgy tűnik sokat nem "totoyáztak".
Zolotarjov
2024. október 07. 15:43
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!