Egész Európa Magyarországról beszél: váratlan helyről érkezett a mindent elsöprő védelem

2024. október 10. 08:55

A kontinens vezető lapjai mind kiemelten foglalkoznak az Európai Parlamentben történtekkel, amiről még a magyar kormánnyal ellenséges elemző is megállapította, hogy Orbán Viktor sikerrel helytállt.

2024. október 10. 08:55
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén Strasbourgban 2024. október 9-én.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Nem túlzás: az egész világon középpontba kerültek az Európai Parlament szerdai eseményei, a kontinens vezető lapjai kiemelten számoltak be Orbán Viktor beszédéről és az arra adott reakciókról. Természetesen egyes lapok saját narratívájuk erősítéseként Ursula von der Leyen és a baloldali, migránspárti politikusok szavait emelték ki, ám sokan dicsérték Orbán Viktor határozott beszédét.

Az orosz lapok is hangsúlyosan foglalkoztak a történtekkel, a RIA például idézi Chay Bose ír újságírót, aki nem fogta vissza magát az Európai Bizottság elnökével kapcsolatban:

Egy meg nem választott, korrupt bürokrata megtámadta egy szuverén állam demokratikusan megválasztott vezetőjét. Üdvözöljük a szabad Európai Unióban.

A Mandinernek nyilatkozó elemző szerint egyértelműen Orbán Viktor nyerte meg a szerdai vitát, de még Soros György kedvenc szakértője is kénytelen volt beismerni, hogy a magyar miniszterelnök sikeresen helytállt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hobby024
2024. október 10. 11:41
Hogy Dobrev Klára hazaáruló az genetikai örökség, de Magyar Péter hazaárulása és valamikori jobboldali múltjának megtagadása a legaljasabb dolog, amit valaha halottam. Cseh Katka egy ártatlan bárány, egy szende igazmondó szűzlány ehhez a féreghez képest. De hát, aki a felesége lehallgatásával kezdi, majd a fiát hibáztatja, hogy kire szavazott az már csak ilyen.
sexykitty-5000107
2024. október 10. 11:39
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­s­z­­e­x­­­i­­ ­p­­­u­n­­c­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Vesus8244
2024. október 10. 11:32
Mindenki papíron nyilatkozza le, hogy a fa amit értékesít olyan helyről származik ahol nem lett kiírtva az erdő, a szarvasmarha húsa amit elad olyan területről kapta a takarmányt amely terület nem erdő írtott területen termelték és így továb! És Öt évig a kereskedelmi láncban részt vevő köteles megőrízni ezeket a papírokat! Imádják a papírt, ami természetesen fából készül nagyrészt! És az elmebetegek pofáznak és pofáznak kurva sok pénzért, hogy mások dögöljenek meg a lövészárkokban! De sajnos ezeket a képviselőket demokratikusan megszavazták, tehát fogom Én is a pofámat és várok!
csapláros
2024. október 10. 11:26
birozsleta... 2024. október 10. 11:20 ...""Az orosz lapok” Szép öngól!"...Akik NYUGATI sajtótermékeket idézgettek. Ez meg a TE öngólod... Kac-kac...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!