Brüsszelbe utazik Orbán Viktor: újabb csaták várnak rá

2024. október 16. 10:42

Orbán Viktor csütörtökön és pénteken az Európai Tanács ülésén vesz részt a belga fővárosban.

2024. október 16. 10:42

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Brüsszelbe utazik az Európai Unió és az Öböl-menti Együttműködési Tanács (ÖET) országainak első csúcstalálkozójára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A csúcstalálkozó társelnökei Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Tamím bin Hamád Al Táni sejk, katari emír, az ÖET soros elnöke lesznek. Az Európai Tanács közlése szerint a csúcstalálkozó alkalmat kínál az EU számára, hogy szorosabb partnerséget alakítson ki az ÖET-vel és annak tagállamaival (az Egyesült Arab Emírségekkel, a Bahreini Királysággal, a Szaúd-arábiai Királysággal, az Ománi Szultánsággal, a Katari Állammal és a Kuvaiti Állammal), amelyek „geostratégiai partnerek egy olyan időszakban, amelyet kihívásokkal teli geopolitikai körülmények jellemeznek”.

Orbán Viktor csütörtökön és pénteken az Európai Tanács ülésén vesz részt, szintén Brüsszelben.

A főbb napirendi pontok Ukrajna, a Közel-Kelet, a versenyképesség, a migráció és külügyi kérdések – tájékoztatott Havasi Bertalan.

Irány Brüsszel”

– írta a miniszterelnök a Facebook-oldalán.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 16. 12:06
VIKTOR! A BÉKE LEHETSÉGES: mandiner.hu/kulfold/2024/10/igy-vetne-veget-a-haboruskodasnak-egy-volt-izraeli-es-palesztin-vezeto Ehud Olmert 🤍 Nasszer al-Kidwa! HAJRÁ !!! 🕊️🗽🤍 UI: Meg kellene hívni őket a Karmelitába.
Dictator
2024. október 16. 12:04
A DK most is küld 1 bites, raccsoló zomb(uz)it játékpénzzel?
Tárkány Álmos
2024. október 16. 11:51
Azt olvastam, a többi miniszterelnök és elnök tárgyalni mennek Brüsszelbe.
bagira004
2024. október 16. 11:48
MP is ott lesz gatyába dugott poloskával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!