Bosznia-Hercegovinát sem kímélte az árvíz

2024. október 04. 17:42

A Mostar és Szarajevó közti területen a legsúlyosabb a helyzet, számos otthon került szinte teljesen víz alá.

2024. október 04. 17:42
null

Nyitókép: Képernyőkép / bbc.com

A Bosznia-Hercegovina középső részén pusztító áradások és földcsuszamlások legalább 14 ember halálát okozták – adta hírül a BBC. A lap jelentése szerint egyes helyeken az épületek szinte teljesen víz alá kerültek.

A Mostar és Szarajevó közti főútvonalon a legsúlyosabb a helyzet. A fővárostól mintegy 94 kilométerre lévő Jablanica környékén több tucat ember eltűnését jelentették, és szükségállapotot hirdettek a területen. 

Vojin Mijatovic fejlesztési miniszter szerint az ország szörnyű katasztrófa szemtanúja volt, de nyugalomra szólított fel.

A csütörtök éjszakai vihar után a folyók kiöntöttek, a légi felvételeken számos város és falu látható, amelyek víz alá kerültek. Utakat, hidakat és vasúti síneket sodort el a víz, vagy elzárta őket a törmelék, míg a földcsuszamlások miatt a házakat sziklák és föld temette be a felső emeletek magasságáig.

Fotó: bbc.com

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 04. 18:01
Október 4. - az állatok világnapja “Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.” A TISZA Párt kiemelten fontosnak tartja az állatvédelem és az állatjólét kérdését. Már rengeteg állatvédő szervezettel dolgozunk a közös javaslatokon, projekteken. A meglévő jogszabályi környezet betartása mellett a legfontosabb a megfelelő finanszírozási környezet biztosítása és az edukáció lenne. A kormány és a mandiner pedig nem hogy nem emlékezik meg erről, folyton az állatok ellen hergel!
sexykitty-5000104
2024. október 04. 17:48
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­­k­e­l­­­d­­­ ­­a­ ­­s­­z­e­­­x­­i­­ ­­p­­u­n­­­c­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!