Bidenék már csak egyetlen megoldást látnak Ukrajna számára

2024. október 01. 16:37

Hivatalából való távozása előtt Joe Biden még egy nagyon fontos kérdésben nyújtana segítséget Ukrajnának.

2024. október 01. 16:37
null

Nyitókép: Képernyőkép / www.pravda.com.ua

A Financial Times egy meg nem nevezett nyugati tisztviselőt idézett, aki szerint Joe Biden amerikai elnök beleegyezhet abba, hogy még 2025 januárja, a hivatalából való távozása előtt megváltoztassák Ukrajna NATO-tagság iránti kérelmének státuszát. Joe Biden elnök október 12-én Németországban találkozik Ukrajna és szövetségeseinek képviselőivel. Ez Zelenszkij és Biden Egyesült Államokban folytatott megbeszélései után vált ismertté – adta hírül az Ukrajinszka Pravda

Egy nyugati tisztviselő, akit tájékoztattak Zelenszkij washingtoni megbeszéléseiről, azt mondta, hogy voltak előzetes jelek arra utalóan, hogy Biden talán beleegyezik abba, hogy előrébb vigye Ukrajna NATO-tagsági kérelmének státuszát, mielőtt januárban távozik hivatalából

 – mondta a tisztviselő. 

A hétvégén az Egyesült Államokból távozó Zelenszkij azt mondta, hogy októberben eljön a döntés ideje.

Joe Biden elnök nyilvánosan támogatja Ukrajna NATO-tagságát, de eddig ellenállt az Ukrajna közeledését célzó aktív lépéseknek, például a szövetséghez való csatlakozásra való meghívásnak. A NATO-tagság továbbra is kulcsfontosságú cél Ukrajna számára, de a szövetség 32 tagja közül nagyon kevesen hisznek abban, hogy ez lehetséges a teljes és tartós tűzszünet nélkül, valamint a térképen egy világos vonal nélkül, amely meghatározza, hogy Ukrajna területének mekkora részére terjed ki a szövetség kölcsönös védelmi záradéka. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000101
2024. október 01. 19:25
🍓 ️ ­É­r­t­­é­k­­e­­­l­d­­­ ­­a­ ­­­s­­z­­­e­­­x­i­ ­­­p­­­u­n­c­­­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Ad majorem Dei gloriam
2024. október 01. 19:25
Én is csak egy megoldást látok. Feltétel nélküli ukrán kapituláció.
a straight cold player
2024. október 01. 19:22
Vigye el a balhét a szenilis vénember! Remek ötlet. Utolsó gazemberek. Az ukránok meg komplett idióták, ha azt hiszik, hogy büntetlenül bebujhatnak az USA seggébe. 2,5 év és több százezer halott, több millió menekült sem volt elég hogy ezt realizálják! Végtelenül intelligens egy társaság! Slava Ukriinii! vagy mi.
Akitlosz
2024. október 01. 19:10
A NATO csatolja magához Ukrajna 7 nyugati megyéjét 5-t Lengyelország 1-1-et Magyarország és Románia és meg van oldva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!