Az USA háborút akart Szerbiában is

2024. október 08. 07:02

Olyan elképesztő „megegyezést” toltak Milosevics orra elé, amit nem lehetett elfogadni. Ébredjen fel mindenki!

2024. október 08. 07:02
null
Demkó Attila
Demkó Attila
Faceook

Nyitókép: Képernyőmentés

„A szerbek szinte mindenbe belementek Rambouillet-i tárgyálasok soran. Egy dologba nem, hogy a NATO ki be járhasson Szerbia teruletén ráadasul teljes immunitasban. Ez rosszabb ultimatum volt mint 1914. Katonai siker, de sokszoros politikai kudarc. Csak az tartja fenn a »megoldast«, hogy sokezer NATO katona ott van. Ráadásul a Nyugat a támadással alapvetően ásta alá a szabályok uralta világrendet, hiszen ENSZ felhatalmazás nélkül lépett, hamis indokkal (márciusban még nem volt népírtás, a szerbek a támadás után kezdték a nagy hadjáratot, sokezer albánt meg is öltek).

Ez siker???? Alább a NATO ultimátuma, egészen elképesztően durva, Szerbia teljes területét érintő – ami nonszensz, minek kell Belgrád inftrastruktúrája, vagy Szabadkáé..., ingyen használni mindent, az utaktól a repterekig, a NATO átalakíthatja kedve szerint egész Szerbia infrastuktúráját, stb. Ébredjen fel mindenki – ezeket az USA tette be, mert akartak egy »splendid little« háborút. Ismétlem, háborút akartak, és egy olyan »megegyezést« toltak Milosevics orra elé, amit nem lehetett elfogadni. Ehhez képest a Monarchia 1914-es ultimátuma egy baráti dokumentum volt...(egyébként a szerbek azt elérték az ellenállással, hogy az ultimátum ezen részei ne valósuljanak meg).

Teljes buborék van a fejekben erről a háborúról is – amellett, hogy Szerbia tényleg súlyosan elnyomó politikát folytatott Koszovóban. De nem ez lett volna megoldás, hanem a széleskörű autonómia, és nem csak az albánoknak, hanem Szerbia többi nemzetiségének is. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2024. október 08. 10:32
USA-nak elemi érdeke Európát gyengíteni. Amilyen kéjjel bombázták Belgrádot, ugyanakkorával bombáznák Moszkvát is. Sőt, még nagyobbak. Ők a diplomácia nyelvét nem, csak a pénzt vagy életet durvaságát ismerik, alkalmazzàk.
alexander-12
2024. október 08. 09:13
Azért ne nyaljuk ki a szerbek seggét. Együtt lehet velük sok mindenben működni, (kell is) de ha forró lenne a pite a balkánon, nem egy oldalon állnánk. A.kosovoi amerikai beavatkozás magyar szempontból hasznos volt, és nem csak a nemzetiségek felé finoman szólva sem barátságos milosevicsi rezsim bukása miatt, hanem a hosszú távú érdekeink miatt is. Kinyitotta Pandóra szelencéjét. Ha változtatni akarunk 20. században kialakult pozicióinkon...
Zjzj
2024. október 08. 09:07
Szarszagerzo Utodott komcsi barom
Boruss Demeter
2024. október 08. 08:57
Mire gondolt a költő? Tán érezzünk holmi párhuzamot a jelen eseményeivel kapcsolatban? Újabb "splendid little" háború?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!