Az ukránok döntöttek az ellenséges országok listájáról – Magyarország is felkerült rá

2024. október 25. 11:25

A reprezentatív felmérés alapján Oroszország és szoros szövetségesei után Magyarországot kedvelik a legkevésbé Ukrajnában, pedig az ország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik a háború kitörése óta.

2024. október 25. 11:25
NAUSEDA, Gitanas; ZELENSZKIJ, Volodimir; PLENKOVIC, Andrej

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Az ukránok körében végzett reprezentatív felmérés alapján az ellenséges országok listáját Oroszország vezeti (91,4 százalék), majd következnek Moszkva szövetségesei, Irán (77,6), Fehéroroszország (74,6) és Észak-Korea (68) – írja a Korrespondent a Razumkov Központ adataira hivatkozva.

Ezeket az országokat viszont Magyarország követi 31,5 százalékkal, tehát a megkérdezett ukránok nem értékelik, hogy a háború kitörése óta a szomszédos államban a történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A cikk megjegyzi, az ukránoknak egyre rosszabb a véleményük Kínáról és Indiáról is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2024. október 25. 14:14
Vicces, hogy ezek szerint minket jobban utálnak mint a szerbeket.Amúgy az oroszokkal való kereskedésünk révén kapnak orosz gázt és gázolajat, meg egy csomó tranzitdíjat, amiért eszükbe sem jut köszönetet mondani. Viszont pl. a szlovéneket leszopták húsz sisakért meg pár ipari hulladék tankért, amit visszaküldtek.
pink_vader
2024. október 25. 14:11
Hagyni kéne őket a faszba.
ThunderDan
2024. október 25. 14:10
Ez már agymosás szintű propaganda, amit a nyugati mainstream média művel.
alenka
2024. október 25. 14:05
Az ukiiiikiiikriiiijnii - k ellenségének lenni dicsőség!.... hangsúlyozom folyamatosan, ez nem nemzet, csak egy korcs faj!... Itt nálunk élvezik a nyugalmat, segítséget kapnak, ukiiiikiiikriiiijniii iskolát: elkanászkodtak!....sajnos, lesz még velük rengeteg súlyos gondunk!....nekünk csak Putin segíthet!...Putin előre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!