Az Európai Bíróság támadást indított Románia ellen – és ez Magyarországot is fájóan érintheti

2024. október 07. 09:13

Precedenst teremthet, hogy az Európai Bíróság ítélete szerint az EU országainak a más tagállamokban történt nemváltoztatásokat el kell ismerniük. A szakértő szerint a Bíróság ismét alapvető jogi elveket tipor el ideológiai okokból.

2024. október 07. 09:13

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Az Európai Bíróság szerint Románia megsértette az uniós jogot, amikor megtagadta egy transznemű férfi nemváltásának elismerését – írja a Breitbart.

A testület kimondta, hogy az EU országainak a más tagállamokban történt nemváltoztatásokat el kell ismerniük. Az ítélet precedenst teremthet az egész Európai Unióban

– szögezte le a beszámoló.

A cikk idézi Rodrigo Ballestert, a Mathias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének vezetőjét, aki úgy véli, a döntés megdöbbentő és banális, a Bíróság ismét alapvető jogi elveket tipor el ideológiai okokból, és nevetséges érveléssel erodálja a tagállamok hatáskörét. Hozzátette, az ilyen döntések célja nem a jog érvényesítése, hanem a további integráció kikényszerítése.

Richard Köhler, a Transgender Europe képviselője „monumentális győzelemnek” nevezte az ítéletet.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2024. október 07. 11:28 Szerkesztve
"Jose 2024. október 07. 10:12 A Bíróság szempontjából eléggé kényszerítő volt szerintem, ... vagy csak orvosi ellátást venne igénybe vagy pl. gyesre akarna menni." Az a nonszensz, ha valakit a "választott" nemének megfelelően kezel az orvos. Egy transzférfinak hány heréje van? Egy sem, mert biológiailag nő! Az egész nemváltoztatás-ideológia nonszenszre épül.
Szerintem
2024. október 07. 11:18
Nemet nem lehet változtatni. Soha nem lesz képes a másik nem biológiai funkcióit betölteni. Ha mégis elég neki, hogy csak másnak képzeli magát, az miért nem elég, ha az utazásait is csak elképzeli?
Emzeperix
2024. október 07. 10:55
Függetlenül a konkrét témától. Pl.: (Egy társasházi lakásban ma csiga lesz ebédre, akkor kötelezöen minden lakásban csiga kell legyen ebédre). Végülis csak minden jogot és logikát nélkülöző ítélet. Én nem lehetnék EP bíró?
Teréz Pitykéz
2024. október 07. 10:44
Amint megvan a nemvaltoztatas, mehetnek harcolni ukrajnába…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!