Amerikában nem mindenki tudja: a medve nem játék – medvehúst ettek, bele is betegedtek

2024. október 12. 07:26

Kiderült, hogy a rosszullétet egy trichinellózis nevű ritka, parazitás betegség okozta.

2024. október 12. 07:26
null

Nyitókép: Shutterstock/Világgazdaság

Tíz ember, köztük egy 10 éves gyermek, megbetegedett, miután nem megfelelően átsütött medvehúst fogyasztottak Észak-Karolinában – derült ki a Centers for Disease Control and Prevention (CDC) friss közleményéből. Az eset 2023 novemberében történt. A vizsgálatok megállapították, hogy a betegség hátterében a nem kellően átsütött medvehús állt – írja a Fox News.

Kiderült, hogy a rosszullétet egy trichinellózis nevű ritka, parazitás betegség okozta. 

Az USA-ban évente körülbelül 15 megerősített eset fordul elő, és a CDC szerint gyakran vadhús fogyasztása után alakul ki. A parazita olyan állatokat fertőz meg, mint a medvék, pumák, rozmárok, rókák, vaddisznók és házisertések. A fertőzés a fonálféreg lárváinak elfogyasztásával történik, ha nyers vagy nem eléggé átsütött húst eszünk. A lárvák a vékonybélben kifejlett férgekké alakulnak, lárvákat termelnek, amelyek a véráramon keresztül a test különböző részeibe jutnak, és beágyazódnak az izomszövetbe.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000109
2024. október 12. 11:52
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­é­­k­e­­l­­­d­­­ ­­a­­ ­s­­­z­­­e­­x­­­i­­ ­p­­u­­n­­c­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
survivor
2024. október 12. 11:51
Trichinella 60 C felett pusztul el. Szénné sütni, vagy forró vízben főzni (sokáig !)
survivor
2024. október 12. 11:47 Szerkesztve
Már ált. isk.-ban, 60-as években tanultunk a trichinellozisról... Kezelés : albendazol, mebendazol,(Vermox) kortikoszteroidok.
Hekimeki
2024. október 12. 11:47
Nem tudom sajnálni azokat a barmokat akik a nyers véres húst zabálják, ők egyszerűen BARMOK ❗❗❗😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!