A terroristák robbantsák fel magukat! – A Hamász új vezetője kiadta a vészjósló parancsot

2024. október 09. 18:20

Jahia Szinvar arra kérte a ciszjordániai Hamász-aktivistákat, hogy napi támadásokkal gyengítsék Izraelt. A parancs megosztást hozott a palesztin szervezetben.

2024. október 09. 18:20

Nyitókép: Jahia Szinvar arcképe egy teheráni ház falán 2024. augusztus 13-án  /  fotó: Fatemeh Bahrami / Anadolu via AFP

Arab hírszerzési információk szerint amikor a júliusban meggyilkolt Iszmail Haníjétől átvette a Hamász politikai vezetőjének szerepét Jahia Szinvar, azonnal parancsot adott a Hamász vezetőinek, hogy szervezzék meg az aktivisták körében az öngyilkos merényletek megszervezését, kivitelezését. A parancs első teljesítője a tel-avivi sikertelen merénylet elkövetője lehetett. Ugyanakkor állítólag a vezetői ukáz megosztást okozott a palesztin szervezet berkeiben, hatalomra kerülése előtt 

több vezető bírálta Szinvar radikális módszereit, de miután átvette a Hamász vezetését, ez a kritika megszűnt.

A Bild emlékeztet: az 1990-es és a 2000-es évek intifádái idején bevett eszköz volt az öngyilkos merénylet, de amióta Izrael biztonsági kerítéseket húzott fel a zsidó és az arab területek között Ciszjordániában, a Hamász nem élt már ezzel a módszerrel, egyes magányos elkövetők kísérleteit pedig az izraeli titkosszolgálat meg tudta akadályozni.

Szinvar üzenetében állítólag azt írta a szervezet döntéshozóinak, hogy 

a Hamásznak készen állnia egy elhúzódó felmorzsoló háborúra, amely végül „megtöri Izrael akaratát",

és ezzel előkészíti az utat a zsidó állam bukásához.

A The Wall Street Journal úgy értesült, hogy a Hamász politikai bizottságának Katarban élő vezetői „megalománnak” nevezték Szinvart és terveit. A Hamász politikai vezetése Haníje meggyilkolása után 

állítólag Halid Mesált szerették volna a szervezet élén látni, 

de a hatalmi versengésben a szervezet katonai szárnya, az Izz ad-Din al-Kasszam Brigádok lett az erősebb, ők pedig Szinvart akarták vezetőnek.

Ezt is ajánljuk a témában

--

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OneiroNauta
2024. október 09. 20:04
A helyében nem vennék tartós tejet... Vagy csipogót...
sexykitty-5000107
2024. október 09. 19:51
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­k­­­e­l­­­d­­ ­­a­ ­­­s­z­e­­­x­­­i­­ ­­p­­­u­­n­c­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Akitlosz
2024. október 09. 19:49
Arab gyerek képe mellett a felirat. "Egyszer még felrobbantja magát." Hát ennek tudatában tessék a közelükbe menni illetve őket ideengedni!
Csubszi
2024. október 09. 19:48
Helyes, gyűljönek össze egy hegyen és robbantsák föl magukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!