A németek odapörköltek az Európai Unió vezéreinek: „Orbán Viktornak igaza volt!”

2024. október 14. 09:40

A Die Welt publicistája szerint az Európai Parlamentben ki kellett volna használni a magyar miniszterelnök energiáját, és nem minősíteni azt, aki kritizálni meri a merev, hiú, arrogáns, alulteljesítő Európát.

2024. október 14. 09:40
ORBÁN Viktor

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Európában a kirekesztés logikáját követik, amikor Orbán Viktort legfeljebb megtűrik az EU Tanácsának elnökeként – írja a Die Welt. A lap szerint lehet a magyar miniszterelnököt populistának nevezni, de amikor a versenyképesség hiányát bírálta, az európai védelem megerősítését követelte, és a menekültügyi rendszer hibáiról beszélt, akkor igaza volt.

Hasonlóan a Németországban zajló értelmetlen vitákhoz, egy önelégült elit hangnem alakult ki, amely jobboldalinak és antidemokratikusnak minősíti a merev, hiú, arrogáns, alulteljesítő Európával szembeni bármilyen kritikát

– állítja Ulf Poschardt, aki Ursula von der Leyenre a jelenlegi nyomorúság építészeként hivatkozik.

A szerző hozzátette, ki kellett volna használni az Európai Parlamentben Orbán Viktor ellenzéki energiáját, kérdéseit és kritikáit, amelyek egészen másképp működnek, mint a sápadt, passzív-agresszív stábok és igazgatók bürokratikus logikája.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2024. október 14. 12:15
Z. "3baljoska61 2024. október 14. 11:42 Egy AfD-s takony, nem a németek véleménye..." Ízisz 3baljoska61 2024. október 14. 12:14 Z. Ezek a németek??? 👇 "Több ezren követeltek kalifátust Hamburgban: „Allahu akbar!” kiáltástól visszhangzott a város 2024. október 14. 10:12"
Vasalo
2024. október 14. 12:12
Ezt kell megnézni, ahogy Orban elmagyarázta a Berliner Zeitung munkatársaink a lényeget.( német verzio). Ez rengeteg buta német politikusnál biztos kivert minden biztositekot. https:// youtu.be/O-gqN1NwVkc?si=4TCG9SaqGdR3kIuK 👍👍👍👍
2024. október 14. 12:09 Szerkesztve
Z. Ízisz Menhetten 2024. október 14. 11:58 Z. Ne hazudj!!! A nyugati országok mennek lefele a lejtőn!!! Ezt már statisztikailag ki lett mutatva!!! A megemelt energia árak miatt a cégek mennek tönkre, vagy átköltöznek az USA-ba... A németek meg különösen!!! Szerinted meddig fogják tudni eltartani az iszlamista migránsokat???, akik ölik az őket eltartókat!!! 💯❗ "Tóth Máté a posztban kifejti: nálunk a villany 9,45 eurócent kilowattóránként, Berlinben 39, a régiós Prágában 37,5. Ebben a rendszerhasználati díj, az adók, pénzeszközök és az ÁFA is benne vannak. Földgáznál is ugyanez van: a gáz kWh-ja mindenestől nálunk 2,6 eurócent, ez Prágában 10,28, Stockholmban több mint 32. Vagyis: a magyarországi lakossági villanyárak, ugyanígy a lakossági gázárak a legolcsóbbak Európában adókkal, rendszerhasználati díjakkal, áfával és pénzeszközökkel." "Több ezren követeltek kalifátust Hamburgban: „Allahu akbar!” kiáltástól visszhangzott a város 2024. október 14. 10:12"
zabszem
2024. október 14. 11:51
Von der Leyen és Weber nyíltan megmondta: Nekik Ukrajna a legfontosabb....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!