Meghatározó svájci lap: hiába kiabáltak, ordítottak, Orbán Viktor letépte az EU álarcát

2024. október 11. 13:14

A Die Weltwoche szerint Strasbourgban a nyilvánosság előtt leplezték le az Európai Parlamentet és Ursula von der Leyent, amikor a magyar miniszterelnök olyanokat mondott, amiket Brüsszelben hallani sem akartak.

2024. október 11. 13:14
null

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

Orbán Viktor letépte az EU álarcát: beszéde tele volt nyilvánvaló dolgokkal, ám Brüsszel erről hallani sem akar – ezzel a címmel közölt cikket a Die Weltwoche, amely szerint Strasbourgban a nyilvánosság előtt leplezték le az Európai Parlamentet és Ursula von der Leyent.

Néhányan úgy viselkedtek, mint az NSDAP képviselői az utolsó szabadon választott Reichstagban: kiabáltak, ordítottak, félbeszakították a beszélőt és transzparenseket lengettek

– írja Wolfgang Koydl, aki feltette a kérdést: mi volt olyan szörnyű Orbán beszédében? Szerinte semmi, mert a magyar miniszterelnök beszéde szenvedélyes elkötelezettség volt Európa iránt, miközben ébresztőt fújt.

A svájci lap főszerkesztője, Roger Köppel azt mondta a kormányfőről, teljes őrület, hogy a béke melletti elkötelezettsége miatt kritizálják.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. október 11. 15:03 Szerkesztve
Orbán a bolsiknak is megmondta annak idején és azoknak sem tetszett, ők is le akarták csavarni. A libsi legalább akkora tetü és ugyanúgy ugatja a demokráciát. Az egyik ott őrjöngött, hogy Orbánt tartóztassák le. Hihetetlen, hogy ezek ennyire nem érzik? A net látogatóainak szinte 100%-a fikázza őket, röhög rajtuk, hiszen ahogy a libsik és bolsik viselkednek ellenzékükkel szemben, még a saját országukban is gáz.
sexykitty-5000108
2024. október 11. 14:57
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­k­­­e­­­l­d­­ ­­­a­ ­­­s­­z­­­e­­x­i­­ ­­p­u­n­­c­­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Lombi
2024. október 11. 14:54
Kiprovokálták, megkapták. Weber és leyen nagyon megbánhatta, hogy nem fértek a bőrükbe. Most sunnyoghatnak, meztelenül, megalázottan.
Palatin
2024. október 11. 14:54
A Magyar Péter elleni potenciális támadási felület óriási, aminek a következményeit nem hiszem, hogy politikusként túl fogja élni. Sok jellemhibája van, feltünési viszketegségében sok ostobaságot mond és tesz, nárcisztikus hajlamai gerjesztik ellene a gúnyos megjegyzéseket, klippeket, mémeket stb. Magyar Péterböl csak akkor lehet esetleg valami, ha ö az unióban átváltozik Orbán trójai falovává. Ami egy igazi magyaros huszárvágás lenne. Különben az okok és tények, amik Magyar Péter ellen szólnak sokkal súlyosabbak és mélyebbek, mint amit a napi történések látszat-viadalai sugallnak. Magyar Péter biztosan soha sem lesz miniszterelnök. Mert öt nem fogja bevenni a magyarok gyomra. Nem az a személy, akiben meg lehet bízni, pökhendi, indulatok motiválják, bosszúéhes stb. A jelleme unszimpatikusabb mint Gyurcsányé, azaz küszöb alatti. Már most térdig áll a mocsárban, minél többet izeg-mozog, annál mélyebbre fog süllyedni. Hiába erölködik az unió és a hazai markotányosai...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!