Svájci főszerkesztő Orbánról: „Ha valakinek volt bátorsága kiállni a Szovjetunió ellen, akkor komolyan kell venni, amikor az EU ellen lép fel”

2024. október 10. 17:04

Roger Köppel, a Weltwoche svájci lap főszerkesztője videóban fejtette ki véleményét Ursula von der Leyen és Orbán Viktor strasbourgi összecsapásáról.

2024. október 10. 17:04
null

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

 

A neves svájci lap szerkesztője videóban reflektált az Európai Parlament szerdai plenáris vitájára, amely során Orbán Viktor miniszterelnök bemutatta a magyar soros elnökség programját. Azonban az EU vezető politikusai nem a programra koncentráltak, hanem össztűz alá vették a magyar kormány politikáját, különös tekintettel az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos békepárti álláspontjára.  

Roger Köppel kijelentette: az Európa Unió ugyanazt próbálja tenni Magyarországgal, amit Lengyelországgal is tett: mikor a lengyel kormány ellenállt, az EU bekeményített a pénzekkel kapcsolatban, de amint egy új, EU-barát lengyel kormány állt fel Varsóban, zöld utat kaptak az uniós források.

Szerintem teljesen őrület, hogy a béke melletti elkötelezettsége miatt kritizálják” – mondta Roger Köppel Orbánról.  

Az újságíró hozzátette: svájciként rémálomszerű, ahogy az EU viselkedik: 

Az EU békeprojektként indult, most pedig a viszálykodás proketjévé kezd válni.”

Köppel megjegyezte: abszurd, mikor a magyarokat Oroszország-barátsággal vádolják, különös tekintettel arra, hogy mennyit szenvedtek miattuk a magyarok. 

Felidézte, hogy míg Magyarországon börtön járhatott, ha felszólalt valaki a Szovjetunió ellen, addig Nyugat-Németország az amerikaiak védelmét élvezte a hidegháború utolsó évtizedeiben. Az, hogy Orbán Viktor felszólalt a szovjet megszállás ellen, önmagában tiszteletet kíván. 

Ha valakinek volt bátorsága kiállni a Szovjetunió ellen, akkor komolyan kell venni, amikor az EU ellen lép fel” 

– jelentette ki Köppel. 

A szerkesztő szerint a Nyugaton alázattal kéne kezelni a magyar üzeneteteket, nem pedig arroganciával. 

Roger Köppel kitért Ursula von der Leyenre, akivel kapcsolatban megjegyezte: annyira merev politikus, hogy szinte zörög és csattog a páncélja. Szembeállította Helmut Kohl-lal, akinek jobb politikai érzéke volt.

„Ezekkel az országokkal nem így kell bánni”

– mondta a svájci újságíró, aki szerint az uniós politikusok tagadni próbálják a magyar miniszterelnök erkölcsi hitelét, és rossz embernek bélyegezik. Hozzátette: az uniós körökben intellektuális zavar uralkodik.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2024. október 10. 19:16 Szerkesztve
"Svájci főszerkesztő Orbánról: „Ha valakinek volt bátorsága kiállni a Szovjetunió ellen, akkor komolyan kell venni, amikor az EU ellen lép fel” Veszitek az adást skywalker és a több szellemi nyomorék tiszafosnyik ? Ez az ember (OV) akkor szállt szembe az oroszokkal (szovjetekkel) amikor még 100 000 (százezer ) orosz katona volt itt tökig fegyverbe! Na ezt is ízlelgessétek ! A ti hímringyótok az első lövés után össze szarná magát, ez neki amúgy is könnyen megy, ez a hazug féreg csak a nőkkel tud "emberkedni".
sexykitty-5000108
2024. október 10. 19:03
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­k­­e­l­d­ ­­a­­­ ­s­­z­e­x­i­­ ­p­­­u­­­n­c­­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
akkor ki
2024. október 10. 18:59
Leírta az igazságot! 👍
hehepuzlup
2024. október 10. 18:47
Von BR24 Redaktion EU-Kommissionspräsidentin Ursula von der Leyen hat sich dafür ausgesprochen, eine allgemeine Corona-Impfpflicht in der Europäischen Union zu prüfen. Von der Leyen: Sollten über Impfpflicht in der EU nachdenken "Wir sollten möglicherweise über eine verpflichtende Impfung in der EU nachdenken", sagte von der Leyen am Mittwoch in Brüssel. Sie begründete dies mit der Ausbreitung der neuen Omikron-Variante und der Tatsache, dass ein Drittel der EU-Bürger bisher nicht gegen das Coronavirus geimpft ist. Die Impfpflicht sei "eine Diskussion, die geführt werden muss", sagte von der Leyen weiter. Es brauche dazu einen gemeinsamen Ansatz in den Mitgliedstaaten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!