Nem kapnak többé házi feladatot a lengyel iskolások – Ön szerint jó döntés született? Szavazzon!

2024. január 23. 16:16

Sok embert foglalkoztat a kérdés Magyarországon is.

2024. január 23. 16:16

A Mandiner hétfőn beszámolt róla, hogy a lengyel oktatási miniszter betiltotta az országban a házi feladatokat, mivel szerinte a gyerekeknek az iskola után pihenniük kell, nem feladatokat megoldani. Barbara Nowacká arról is beszélt, hogy a tilalmat később a középiskolákra is kiterjeszthetik.

Biztos vagyok benne, hogy néhány év múlva a középiskolákban is megszűnik a házi feladat”

– fogalmazott.

Ön szerint jó döntés született Lengyelországban? Szavazzon

  • 283 szavazat

  • 1454 szavazat

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kötter Tamás

Facebook

Idézőjel

Első olvasatra sok szülő és lurkó örül az általános elhülyítés eme fontos állomásának.

Nyitókép: DAISUKE TOMITA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lbs0420
2024. január 27. 18:56
Hát nem válik annak a javára ez a módszer annak, hogy Maria Skodowska-t - Madam Curie-t az újonnan képzettek elért eredményeikkel várhatóan, követni képesek legyenek...
auditorium
2024. január 27. 08:14
Sok szülő azért küldi gyerekét PRIVAT vagy FELEKEZETI iskolákba nyugaton is , mert ott hagyományos módszerekkel oktatják a diákokat házi feladatokkal, rendszeres feleltetéssel, nemcsak oktatnak, hanem NEVELNEK, ha a szülők erre nem érnek rá.Társadalmilag v. vallásilag pedig hasonló környezetből származnak és a családok is összejárnak, kirándulnak. Ezért fizetnek. A házi feladatokat csak az egésznapos ált.iskolákban szokás eltörölni vagy csökkenteni, amikor a kisdiák reggel 8-tól 16-17-óráig az iskolában tartózkodik. Ilyenkor az ebéd utáni szünetet éppen a közös házi feladat megoldása jelenti. Ehhez állandó pedagógiai felügyelet kell. Középiskolákban délutáni (14 órától) oktatás ritkán van, az önálló feladatmegoldás és tanulás alapfeltétel a sikerhez. A szülők NE legyenek gyermekeik ügyvédjei a pedagógusokkal, tanárokkal szemben, mert fiaik-lányaik visszaélnek vele és a végén SENKIT nem tisztelnek, a mindent kritizáló szülőt sem.
faramuci
2024. január 24. 09:52
Vezérelv : Tudatlan,táljékozatlan hülyéket könnyebb irányítani.....
kvmny
2024. január 24. 08:42
A "házi feladat" arra szolgál, hogy kiderüljön, a gyerek megértette, vagy sem, amit az órán tanult. Tehát önmagában hasznos. A probléma azzal van, hogy semmi sem történik ezután. Nem kap plusz figyelmet, aki nem értette meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!