Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Zelenszkij lecseréli Kárpátalja kormányzóját

2024. szeptember 07. 08:06

Viktor Mikita az elnöki hivatalban folytatja.

2024. szeptember 07. 08:06

Nyitókép: MTI / Nemes János

A Miniszteri Kabinet szeptember 6-án jóváhagyta Viktor Mikita kormányzó menesztését a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás éléről – számolt be róla a Kárpáti Igaz Szó.

A portál felidézte, Viktor Mikitát 2021. december 10-én nevezte ki az elnök Kárpátalja élére, és sokat tette, hogy még ezekben a nehéz időkben is békés legyen az együttélés magyarok és ukránok között. 

“Viktor Mikita kormányzó teljesen új szemléletet hozott Kárpátaljára: a megbékélés kultúráját képviseli annak érdekében, hogy ukránok és magyarok egymás mellett békében élhessenek” – mondta a kormányzóról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter még januárban.

A hírek szerint Viktor Mikita lesz az Elnöki Hivatal helyettes vezetője.

A Kárpáti Igaz Szó azt írta,

Mikita helyére Miroszlav Bileckij kerül, aki eddig megyevezető-helyettesként dolgozott. 

Sajtóhírek szerint Bileckijt pedig szeptember 9-én nevezik ki, miután Volodimir Zelesznkij ukrán elnök visszatér külföldi látogatásáról. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. szeptember 07. 13:30
És ez mit érdekel minket?
deaktamas
2024. szeptember 07. 12:23
Hennagyij Moszkallal keverik
Akitlosz
2024. szeptember 07. 11:47
"sokat tette, hogy még ezekben a nehéz időkben is békés legyen az együttélés magyarok és ukránok között. " Hoppá továbbra sem tanult meg magyarul. Hova tette a sokat? Sorolni persze nem tudja, hogy ez a kormányzó mit tett a magyarokért. Szijjártó sem.
Camael
2024. szeptember 07. 11:37
közel az összeomlás, olyan embereket kell a tartományok vezetőinek kinevezni akik nem akarnak kiválni az ukrán birodalomból
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!