Wall Street Journal: küszöbön a harmadik világháború és az USA nincs rá felkészülve

2024. szeptember 17. 16:36

A szerző szerint a legrosszabb az, hogy a sajtó sem foglalkozik a veszéllyel.

2024. szeptember 17. 16:36
US President Joe Biden walks on the South Lawn of the White House after arriving on Marine One in Washington, DC, US, on Monday, Sept. 16, 2024.

Nyitókép: Andrew Leyden / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Walter Russel Mead a The Wall Street Journal hasábjain a jövő veszélyeiről írt. A neves amerikai politológus szerint az USA odáig jutott, hogy nem is törődik a harmadik világháború veszélyével.

Meglátása szerint az Egyesült Államok egyáltalán nincs felkészülve a veszély elhárítására, illetve az esetleges háború megvívására. Ez óriási probléma, hiszen könnyen elképzelhető, hogy kitör a harmadik világháború.

Ezt is ajánljuk a témában

A helyzet még tragikusabb, ha tekintetbe vesszük, hogy Amerika már ott tart, hogy túl gyenge ahhoz, hogy megakadályozza. Walter Russel Mead szerint azonban, ha mégis megtörténik ez a katasztrófa, akkor Amerika nem igazán fog tudni sikeresen kijönni belőle. A legrosszabb azonban az, hogy milyen közöny fogadta a figyelmeztetést. A szerző meglátása szerint még a sajtó sem háborodott fel.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000086
2024. szeptember 18. 17:57
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­k­­­e­l­­d­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­e­­x­­i­­ ­­p­u­­n­c­­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Kybon
2024. szeptember 17. 20:22
Walter Russel Meadet egy sarkon a négerek úgy levágják, hogy még nem is nyikkan...!
Csigorin
2024. szeptember 17. 19:51
aztan majd meseljek el a tuleloknek mi a francert volt Kelet Ukrajna annyira fontos Amerikanak, hogy bealdozta erte az emberiseget
gyaloggos
2024. szeptember 17. 19:49
ABBA kéne már fejezni ezt a háborút, mert PUTYIN tényleg begőzöl .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!