Vérfagyasztó: emberre támadt egy medve a magyarok egyik kedvenc turistacélpontjánál

2024. szeptember 08. 13:02

A medve egy bokor mögül futott elő, és azonnal leterítette a férfit.

2024. szeptember 08. 13:02
medve

Nyitókép: SYLVAIN CORDIER / BIOSPHOTO / BIOSPHOTO VIA AFP

Idősebb férfire támadt egy medve a Plitvicei-tavaknál Horvátországban, az őt ápoló orvosok szombat este közölték, a férfi állapota stabil – közölte internetes oldalán a horvát közszolgálati televízió (HRT).

A 64 éves férfit péntek este érte a támadás, elmondása szerint sétálás közben, körülbelül 800 méterre a saját házától. A medve egy bokor mögül futott elő, és azonnal rátámadt, majd leterítette. A férfi védekezésül az arca elé emelte a karját, a medve azt harapta meg, majd otthagyta. Az orvosok közlése szerint a férfinak a tenyere sérült meg, a kezén néhány izom elszakadt, és karcolások vannak az arcán.

A Plitvicei-tavak Horvátország egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, a térségben mintegy ezer barnamedve él, ám medvetámadások ritkán történnek.

(MTI)

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. szeptember 09. 00:58
mandiner-8as 16:47 "Azonnal levadászni." - höhöhö ... eredj, faszikám, levadászni! Nyíllal, lándzsával stb ... Aztán majd rájössz, hogy hol a helyed az igazi TERMÉSZETBEN!
canadian-deplorable
2024. szeptember 08. 17:23
A vázlatos leírásból úgy tűnik, hogy meglepte a medvét, azért támadta meg. A medve nem akarta megölni, csak túl közel került hozzá, ezért fenyegetésnek vette. Mi itt Kanadában gyakran járunk erdei ösvényeken, természetjárás keretében. Van nálunk medve (paprika) spré és mindig könnyen elérhető helyen tartjuk, övben vagy a hátizsák külső zsebében. Mindig zajt csapunk, hogy az állatok időben tudják, hogy jövünk és legyen idejük kitérni az útból. Az elmúlt több mint 30 évben kétszer láttunk a vadonban medvét, tisztes távolból. Medvenyomokat többször is láttunk, meg felszaggatott mohát. A medve ha teheti kitér az útból, nem akar velünk találkozni.
mandiner-8as
2024. szeptember 08. 16:47
Lőni! Azonnal levadászni. A vadállatok elfelejtettek félni az embertől, megszokták a közelségét és szagát. Le kell szoktatni őket arról, hogy az ember ártalmatlan, prédaállat.
Valodi
2024. szeptember 08. 15:44
Titi 13:27 "Na, ebbe köss bele!" - höhöhö ... vagy ebbe: "Székely szarta a magyart!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!