Végre megszólalt az izraeli elnök a robbanó csipogók ügyében

2024. szeptember 22. 20:22

Tiszta vizet öntött a pohárba Isaac Herzog.

2024. szeptember 22. 20:22
Israel's President Isaac Herzog addresses media during a press conference with Serbia's President after their meeting, at the Palace of Serbia in Belgrade, on September 11, 2024.

Nyitókép: OLIVER BUNIC / AFP

Isaac Herzog izraeli elnök a brit Sky News-nak adott rövid interjút vasárnap, melyben tagadta, hogy országának bármilyen köze lenne a Hezbollah elleni támadássorozathoz, melynek során walkie-talkie-k és egyéb informatikai eszközök robbantak fel a terrorszervezet tagjainál Libanonban, 39 ember életét követelve és legalább háromezret megsebesítve – szúrta ki a Világgazdaság.

Mint ismert, széles körben úgy vélték, hogy a támadásokat Izrael követte el, amely azonban nem erősítette meg, de nem is tagadta részvételét – ezidáig.

Izrael veszélyes helyzetben van és fennáll az eszkaláció lehetősége”

– fogalmazott Herzog. Később hozzátette, hogy nem áll érdekükben egy Libanon elleni háború, ám ezt az országot eltérítette egy politikai pártként funkcionáló terrorszervezet, a Hezbollah.

A Mandiner is beszámolt róla korábban, hogy a bejrúti merényletnek magyar szála is volt: a robbantás során használt eszközökkel összefüggésbe hoztak korábban egy budapesti céget, a BAC Consultingot, melyet eleinte gyártóként azonosítottak. Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) nyomozási eredményei azonban megerősítették a kormány korábbi közleményét, vagyis hogy a robbantásoknál használt csipogókészülékek soha nem is jártak Magyarországon.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse2.0
2024. szeptember 22. 22:20
Szerintem a moszad most nagyon vakarja a fejét. Az államelnök pedig nem meri bevállalni hogy ezt izrael követte volna el. Semilyen információja nincs róla. Ha tagadna azt beimerésnek venné a világ közvéleménye.
Stingary76
2024. szeptember 22. 21:49
Akárhogyis, azért az, hogy ennyi kütyüt' ellátnak robbanó anyaggal, aztán szinte egy időpontban robban, az nem amatőr tevékenység eredménye.. Nekem ne mondja már mondjuk Izrael, az USA, hogy halvány lila fingjuk nincs arról, hogy ez hogyan történhetett meg, meg, hogy senkinek semmi köze hozzá.. Majd két év múlva kiderül, hogy a mozambiki titkosszolgálat már évek óta dolgozott ezen, a madagaszkári szolgálatokkal, csipogókat hekkelve robbanószerrel és robbantva.. Mint az ukrán vitorlás hajósok, akik tökéletesen észrevétlenül felrobbantották az Északi áramlatot, a NATO beltengerben', ahol fel és alá járnak a NATO hadi hajók, a radarok azt is látják ha egy sneci kiugrik a vízből..
orion8
2024. szeptember 22. 21:48
Ritka egy mocsok nép ez az izraeli.
bill-murr
2024. szeptember 22. 21:42
En liberal-bolsi belpesti zsurpubi vagyok es szerintem a Putyin volt a Trumppal meg a Zorbannal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!