Tusk: Ukrajna száz szakembert küld Lengyelországba az árvíz elleni küzdelemhez

2024. szeptember 16. 17:00

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap este utasította Andrij Szibiha külügyminisztert, hogy ajánlja fel ukrán katasztrófavédelmi szakemberek segítségét több országnak.

2024. szeptember 16. 17:00
null

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Ukrajna felajánlotta, hogy száz katasztrófavédelmi szakembert küld Lengyelországba, hogy segítsenek felszámolni az országban pusztító árvizek következményeit – írta az X-en Donald Tusk lengyel miniszterelnök, akit a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál idézett.

Tusk közölte, hogy Denisz Smihal ukrán miniszterelnök kifejezte neki szolidaritását Lengyelországgal, és 

kész azonnal száz, speciális felszereléssel ellátott szakembert küldeni.

A felajánlást a lengyel kormányfő nagyon meghatónak nevezte.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap este utasította Andrij Szibiha külügyminisztert, hogy ajánlja fel ukrán katasztrófavédelmi szakemberek segítségét több országnak. Szibiha az MTI tudosítása szerint az X oldalán azt írta, hogy Kijev Magyarországnak, Moldovának, Lengyelországnak, Romániának, Szlovákiának és Csehországnak kínált segítséget.

Részvétünket fejezzük ki a közép-európai árvizek áldozatai és pusztításai miatt. Gondolatban az érintettekkel vagyunk. Azt kívánjuk, hogy szomszédaink minél hamarabb túljussanak ezen a természeti katasztrófán” – írta az ukrán külügyminiszter a közösségi oldalon.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. szeptember 17. 22:17
Asszem nálunk is szökési lehetöséggel kínálják meg a rabokat az árviz kapcsán. Ténylegesen. Az ukránoknál meg áttételesen.😄
Nasi12
2024. szeptember 17. 22:14
Az irány jó. A katasztrófába kerültek segítenek a sorstársaikon.
Csomorkany
2024. szeptember 17. 21:54
100 férfi? Vigyázni kell, nem biztos, hogy hazamennek...
Vasalo
2024. szeptember 17. 11:35
Érdekes, hogy tolakodnak a kijevi fasiszták kelet Europába. Szerencsére a pozsonyi kormány is elküldte öket 3,14csába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!