Tusk félelmetesen elszólta magát: a liberális demokrácia nevében lebontaná a jogállamot

2024. szeptember 10. 22:58

Harcoló demokráciáról beszélt a lengyel kormányfő.

2024. szeptember 10. 22:58

Nyitókép: NurPhoto via AFP

Donald Tusk a lengyel Szenátusban tartott beszédet, ahol X-fiókja szerint a következő – diktatúrákat idéző – mondat is elhangzott:

„Ha vissza akarjuk állítani az alkotmányos rendet, valamint a liberális demokrácia alapjait, akkor a harcoló demokrácia keretrendszerében kell cselekednünk. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg többször is elkövetünk olyan hibákat, vagy 

olyan intézkedéseket hozunk, amelyek bizonyos jogi szakértők szerint nem egészen felelhetnek meg betűről betűre a jog szövegének, 

de ez nem ment fel minket a cselekvési kötelességtől.”

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robert69
2024. szeptember 12. 10:06
Hol van ilyenkor a jogok őre, szüzek védelmezője, elesettek gyámolítója Európai Bizottság? Ott talán ez mást jelent? Szerintük a jog csak az általuk támogatott nézeteket valló embereket illeti meg a többivel szemben 'rugalmasan' lehet kezelni. Úgy látom szerintük Justicia nem vak hanem kancsal, oda nézzen ahová ők gondolják ..............félre!
Agricola
2024. szeptember 11. 17:24
"olyan intézkedéseket hozunk, amelyek bizonyos jogi szakértők szerint nem egészen felelhetnek meg betűről betűre a jog szövegének, de ez nem ment fel minket a cselekvési kötelességtől.” A kommunista állam komolyan vette a marxista állítást, hogy a jog nem kalkulálható norma-rendszer, hanem az uralkodó osztály akarata. A jog elméletileg az uralkodó osztály, ténylegesen a legszűkebb politikai vezetés akaratnyilvánítása, a politika szolgálólánya lett.
Vesalius
2024. szeptember 11. 15:06
Nem gőzölt be. A cél szentesíti az eszközt az eu. politikai-hatalmi normatívái szerint. Tusk teljesíti megbízatását - megszüntetni annak lehetőségét, hogy más elépzelés is teret kaphasson a prokonzulok által vezetett provinciákon tùlmenően. Brüsszel a központi helytartósãg.
Doki53
2024. szeptember 11. 14:31
Burkolt komcsi szöveg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!