Szerte a világon nő az antiszemitizmus, Magyarország a kivétel

2024. szeptember 12. 18:08

A magyar külügy képviselője nagy tapsot kapott Izraelben, amikor kiállt a zsidó állam mellett, ami önvédelmi harcát vívja.

2024. szeptember 12. 18:08
null
Mandiner

Fotó: IDSF

A 2023. október 7-i terrortámadás hatásáról tartottak konferenciát Jeruzsálemben, a Menachem Begin Örökség Intézetben, mely eseményt közösen szervezte a magyarországi Danube Intézet és az izraeli Izrael Védelme és Biztonsága Fórum (IDSF).

Az eseményt John O’Sullivan, a Danube Intézet elnöke nyitotta meg, aki kiemelte, hogy egyelőre még nem látjuk a végét azoknak a hullámoknak, amiket a Hamász támadása elindított. Bár korábban a nemzetállamok között kötött nemzetközi szerződések határozták meg a világot, a Hamász támadása ezt felülírta.

A Hamász világossá tette, hogy nem ismerik el Izraelt mint nemzetállamot és a nemzetközi világrendet. Eközben 

az ENSZ vergődik, és erős fellépés helyett a „nyugati öngyűlölet pszichodrámáját” adja elő.

Izraelt apartheiddel vádolják, de ez nonszensz – szögezte le O’Sullivan.

Fleur Hassan-Nahoum, Jeruzsálem alpolgármestere kiemelte, hogy az anticionizmus mindig antiszemitizmus. Mint hozzátette, egyesek csak azért élnek az előbbi kifejezéssel, mert politikailag korrektnek akarnak tűnni.

 „Ha azt hiszed, hogy a világon egyedül a zsidóknak nem jár az önrendelkezés, az antiszemitizmus”

– vélekedett a politikus.

Michael Freilich belga parlamenti képviselő, az Új Flamand Szövetség politikusa arról beszélt, hogy ortodox zsidóként mindig is kapott gyűlölködő üzeneteket, de korábban legalább álnéven érkeztek ezek, most már az emberek odaírják a valódi nevüket és a címüket, azaz nem szégyellik, amit csinálnak.

A képviselő szerint Belgiumban nemrég Herman Brusselmans neves progresszív író arról beszélt, hogy késeket akar szúrni a zsidókba – ilyenné vált a belga közbeszéd.

Veszprémy László Bernát történész, a Corvinák főszerkesztője, lapunk munkatársa kiemelte, hogy 

nyugaton elsősorban a muszlim migráció és a szélsőbaloldal felelnek az antiszemitizmus és az anticionizmus megnövekedéséért.

Magyarországon eközben a palesztinpárti tüntetések be lettek tiltva október 7-e után, ami pozitív példa.

Veszprémy kiemelte, hogy Izraelben sok gyereket vállalnak és Magyarországon is pozitív a családpolitika, ez követendő út, hogy elkerüljük a muszlim és arab tömegek bevándorlását.

Lastofka János, a magyar Külügyminisztérium Közel-Kelet és Észak-Afrika Főosztályának vezetője nagy tapsot elnyerő beszédében kiemelte: „Biztosítanunk kell, hogy ilyen brutális terrortámadások soha többé ne fordulhassanak elő sehol a világon. Ez azt jelenti, hogy

 harcolni kell a terrorizmus ellen, és hagyni kell, hogy Izrael harcoljon a terrorizmus ellen.”

Palotai Mónika, a washingtoni Vallásszabadság Intézet kutatója arról beszélt, hogy mára Észak-Korea is csatlakozott az iráni, orosz és kínai tengelyhez.

Robert C. Castel biztonságpolitikai elemző végül azt fejtette ki, hogy Irán, Oroszország és Kína azért türelmetlenek, mert az előbbi kettőnek rosszak, utóbbinak pedig katasztrofálisak a demográfiai mutatói, így ha lépni akarnak, akkor most van rá az utolsó esélyük. 

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ebihal
2024. szeptember 17. 21:02
Broáf.
alenka
2024. szeptember 17. 20:03
Izrael terjeszkedik, köztudott. Az is, hogy javában cionisták urallják...a nyomorult, általuk elnyomott palesztin emberek meg sínylődnek!... Kérem a szankciókat es tudom, kritika ér, abba az irányba, hogy antiszemita vagyok!. ...miért nincs antikeresztény, vagy antihindu.....kifejezés a világon?????
gebsi1
2024. szeptember 15. 15:19
Magyarországon egy olyan kormány bitorolja a hatalmat, amelyik, egyedüliként, élen jár a zsidók seggének nyalásában és szisztematikusan huny szemet minden jogsértés felett amit a zsiráfok elkövetnek Palesztinában a civil lakosság ellen. Ezért ne csodálkozzunk azon, hogy kormányzati kommunikáció és propaganda szintjén, Magyarországon nem nő az antiszemétség. Bezzeg ha lenne egy valós felmérés.......
rasdi1
2024. szeptember 13. 14:05
szarvasbika - rasdi1 2024. szeptember 12. 19:29 Ebben teljesen egyetértek. De amíg az okot nem próbáljuk meg feltárni, és amennyire lehet visszaszorítani, addig mindez a viselkedésmód csak mindig újratermelődik. Írtam már ezt a "terrorista nép" mintát a kurdokkal kapcsolatban is. Meg elemként ott van az orosz-ukrán háború okai között is. Meg lehet sorolni vég nélkül azokat a konfliktusokat, amelyeket az ehhez hasonló különböző módokon, merem állítani, szándékosan megtervezve alakítottak ki a különböző "békeszerződések", nagyhatalmi "államközi megállapodások" során alakítottak ki. Azután jönnek ugyanők, akik egyes népeket ilyen helyzetbe hoztak, és újra meg újra elítélik őket, most már "terrorista" címszó alatt. Holott ezek a "terroristák" is csak eszközök az egyre újabb és újabb konfliktusok kiélezésében. Mindamellett ezeknek a nagyhatalmaknak a "kisemberei" lesznek a "terrorista" reakció áldozatai, és ők a maguk környezetében valóban jogosan tiltakoznak. Circulus vitiosus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!