Szellemidézés Amerikában: lánya szerint a volt republikánus alelnök Kamala Harrisre szavazna

2024. szeptember 09. 22:23

Hiába volt republikánus képviselő Liz Cheney, mindenben a demokratákért dolgozik.

2024. szeptember 09. 22:23
null

Nyitókép: Patrick T. Fallon and ROBERTO SCHMIDT / AFP

Váratlan támogatóra akadt Kamala Harris amerikai demokrata alelnök a POLITICO beszámolója szerint: Dick Cheney, George W. Bush republikánus elnök alelnökének szellemére.

Cheney lánya, Liz Cheney korábbi wyomingi republikánus képviselő ugyanis, miközben támogatásáról biztosította Harrist, jelezte, hogy ma apja is Harrisre szavazna.

Liz Cheney jelenleg éppen csatatérállamokban kampányol Trump ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

Dick Cheney később a saját nevében is megerősítette lánya állításait, hozzátéve, hogy Trumpra „soha többé nem szabad hatalmat bízni”. Azt is hírül adta, hogy „állampolgári kötelességünk a pártosság elé helyezni az országot, hogy megvédjük az alkotmányt. Ezért fogok Kamala Harris alelnökre szavazni.”

Ezt is ajánljuk a témában

Donald Trump exelnököt, republikánus elnökjelöltet különösebben nem hatotta meg Cheney kiállása – közösségi médiaportálján, a Truth Socialen azt írta, hogy Cheney „irreleváns RINO”. (Az amerikai politikában a pártjukhoz csak névleg tartozó, de annak értékrendjét valójában nem valló szereplőket nevezik RINO-nak vagy DINO-nak; az INO mindkét esetben annyit tesz, ’in name only’, „csak névleg”.) Kamala Harris ugyanakkor örült a támogatásnak, kampányának vezetője, Jen O’Malley Dillon azt mondta, az alelnök Cheneyben

„mélyen tiszteli bátorságát arra, hogy az országot a párt elé helyezze”.

Liz Cheney egyébként nem áll meg Donald Trump szidalmazásánál: azt is jelezte, hogy Ted Cruz texasi szenátor ellenében is Colin Allred demokrata jelöltet támogatja. Cheney mindig is erős kritikusa volt Trumpnak, de akkor fordult át végleg republikánusból demokratává, amikor 2021-ben élesen kritizálta Trumpot a 2021. január 6-i eseményekben játszott szerepe kapcsán, s emiatt kizárták először a képviselőházi republikánus frakció vezetéséből, majd a republikánus pártból, végül 2022 augusztusában képviselőházi székéért sem indulhatott újra, mert súlyosan kikapott előválasztási ellenfelétől. A demokraták ugyanakkor elhalmozták szeretetükkel – az akkor még demokrata vezetésű Képviselőházban 2021 szeptemberétől 2023 januárjáig ő volt a január 6-i eseményeket vizsgáló bizottság alelnöke.

„Nagyon várom már azokat a napokat, amikor ismét adópolitikáról és nemzetbiztonságról és minden egyébről fogunk vitázni, mert az azt fogja jelenteni, hogy túlesünk mindazon, ami most van, ezen a nagyon súlyos fenyegetésen egy működő köztársaság számára” – nyilatkozta Cheney, bejelentve, hogy csatatérállamokban kampányol majd Trump ellen,

Nagy Feladatunk (Our Great Task) névre hallgató politikai akcióbizottságát pedig a legkülönbözőbb republikánus jelöltek ellen veti majd be

épp úgy, ahogy 2022-ben Kari Lake arizonai republikánus kormányzójelölt és Mark Finchem tagállami külügyminiszter-jelölt ellen kampányolt velük.

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 11. 08:33 Szerkesztve
Óriási hír... A demokrata Politico talált egy állítólag republikánus banyát, aki a demokrata banyát támogatja... De nem is nagyon kellett keresnie, hisz ez a banya már régóta ugrál, hogy észrevegyék és már régóta a Bidééket támogatja...
bagoly-29
2024. szeptember 10. 13:38
Hülye kvótanőktől csak ez várható el. Zsigerből itélnek meg mindent s nem fejből!
polárüveg
2024. szeptember 10. 07:07
A legutóbbi szavazáson pedig Bidenre szavazott néhai Mr. Cheney, a többi pár százezer halottal együtt.
oberennsinnen49
2024. szeptember 10. 06:25
Irak lerombolása - Dick Cheney - Haliburton vállalat - ilyen egyszerű. A Haliburton befektetet Irakban azzal, hogy háborút lobbizott ellene, majd odament és kaszált. A Haliburton mögött ki állt? A Cheney lány jó édesapja, a hülyegyerek W. Bush "elnök" alelnök samesze. De inkább az elnök volt a samesz. és az alelnök a főnök, mint általában zsidó-keresztény relációban - USA-ban, a Nagy Demokráciában - szokás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!