Reagált a Kreml Olaf Scholz békejavaslati terveire

2024. szeptember 09. 18:16

Dimitrij Peszkov ismertette a Kreml álláspontját.

2024. szeptember 09. 18:16
null

Nyitókép: Sergey Guneev / Sputnik / AFP

„Semmi többet nem tudunk annál, mint amiről a média beszámol, azaz, hogy van valamilyen béketerv. Mi azonban nem ismerjük ennek a részleteit” – fogalmazott a TASZSZ hírügynökségnek Dimitrij Peszkov. A Kreml szóvivője Olaf Scholz kancellár a ZDF német közszolgálati televíziónak adott belpolitikai és külpolitikai témákat is érintő éves nyári interjújára reagált, amelyben a német politikus többek között azt mondta: „Úgy vélem, hogy most jött el az a pillanat, amikor meg kell beszélnünk, hogyan tudnánk gyorsabban kijutni ebből a háborús helyzetből.”

Mi nem utasítunk el élből semmilyen béketervet, de szükséges megérteni, hogy miről is van szó”

 – kommentálta Peszkov. 

Azt már egy névtelen német kormányzati forrás tette hozzá, hogy Scholz a „béke kancellárjaként” akar bevonulni a történelembe, és ezzel akarja erősíteni a pozícióját, miután a közelmúltbeli német választásokon és az EP-választásokon elképesztő mértékben meggyengült.

Ezt is ajánljuk a témában

(via Do Rzeczy)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisshun
2024. szeptember 09. 21:29
scholz? majd pont egy nimand báb fog bármilyen eredményt elérni... hát persze, ez a félkegyelmű szó nélkül küldött mindenféle fegyvert és támogatta pénzel a végtelenül korrupt bohócot és a sleppjét, NS2 felrobbantásakor is csak lapult mint a szar a fűben.
kunfia1
2024. szeptember 09. 21:21
"Scholz a „béke kancellárjaként” akar bevonulni a történelembe," Erre több esélye van,mint a hazaáruló putyinbérencünknek, a békepapnak.
2024. szeptember 09. 21:09 Szerkesztve
Az is hülye, aki a fegyverszállításos flikkflakkok meg a NS2 robbantás utáni német gyáva mulyaság után bármikor komolyan veszi a Solcot meg a 360 fokos Berbokot - és az orosz nem hülye.
zatoicsi
2024. szeptember 09. 21:02
A fene egye meg, hogy mégsem állt meg az a rohadt történelem, pedig olyan jól hangzott, nem lipsibuzimajmok? Valljátok be, hogy elhittétek ezt a hülye szöveget. Ugye gennyesbuksi, zsola, gelhugyera, novicsok? Elhittétek mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!