Őszinte tárgyalásokat sürgetett a háborúzó felek között a pápa

2024. szeptember 27. 21:16

A tisztességes kompromisszumok biztonságot és békét építhetnek mindenki számára – mondta a szentatya.

2024. szeptember 27. 21:16
null

Nyitókép: Alberto PIZZOLI / AFP

Ferenc pápa négy napos látogatásának első állomásaként Luxemburgban nemzetközi diplomáciára és tárgyalásokra szólított fel a világszerte tapasztalható konfliktusok közepette – számolt be az Euractiv.  

A Nagyhercegi Palotában tartott beszédében hangsúlyozta, 

hogy sürgős szükség van becsületes kompromisszumokra, amelyek nem gyengítik, hanem inkább megerősítik a békét és biztonságot. 

Bár konkrét konfliktust nem nevezett meg, a pápa többször kifejezte aggodalmát az ukrán háború és a Gázai övezet helyzete miatt.

A 87 éves pápa láthatóan fáradtan érkezett Luxemburgba, ahol Nagyherceg Henrik és Mária Terézia nagyhercegnő, valamint helyi méltóságok fogadták. Az influenza utáni lábadozása miatt időnként kerekesszéket használt, a látogatás során visszanyerte energiáját, és találkozott a luxemburgi fiatalokkal. A pápa popemobile túráján sokan üdvözölték.

Ezt is ajánljuk a témában

Luxemburgban tett nyolcórás látogatása után Ferenc pápa Belgiumba utazott, ahol háromnapos programjának részeként találkozik a papi szexuális visszaélések áldozataival. 

Ez a látogatás történelmi jelentőségű, hiszen közel 40 éve nem járt pápa Luxemburgban, és a belga látogatás is fontos mérföldkő az egyházi kérdések megvitatásában.

Ferenc pápa reményét fejezte ki, hogy látogatása „új lendületet” adhat a hitnek Luxemburgban és Belgiumban, és a béke melletti felhívásai konkrét eredményeket hozhatnak Európa és a világ számára egyaránt.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 27. 23:16 Szerkesztve
A keresztény hitben való megújulás egyik pillére Nyugaton a (virtuális) anyagi jólétből való kigyógyulás, tőlük keletebbre pedig az anyagi jólét utáni vágyakozásból való kigyógyulás. A 2 legutóbbi pápa nevében - Benedek és Ferenc - magában hordozza Európa keresztény-katolikus megújulásának reményét.
ehun
2024. szeptember 27. 22:45
Álszent
Kanmacska
2024. szeptember 27. 21:34
Csak a migránsok kérdésében más álláspontot foglalna el szegény!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!