Oroszország üzent a németeknek: Magyarország már megelőzött benneteket

2024. szeptember 18. 08:48

A Németországban szolgáló orosz nagykövet szerint kíváncsian várják Olaf Scholz béketervét, de arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarországnak már volt egy, és azt nem fogadták örömmel az Európai Unióban.

2024. szeptember 18. 08:48
null

Nyitókép: AFP/Gavriil Grigorov

Oroszország tudomásul vette Olaf Scholz német kancellár kijelentéseit az Ukrajnáról szóló tárgyalások szükségességéről, de konkrét javaslatot nem kapott – árulta el a Gazeta cikke alapján Szergej Necsajev németországi orosz nagykövet. A diplomata azt reméli, végre Nyugaton is megértették, hogy béketervre van szükség.

Magyarország már korábban megpróbált előállni egy békekezdeményezéssel, de ezt az Európai Unióban valamiért nem fogadták örömmel

– tette hozzá.

Necsajev hangsúlyozta, a német javaslatnak valósnak és világosnak kell lennie, ha ugyanis a korábbi Zelenszkij-terveken alapszik, az Oroszország számára teljesen elfogadhatatlan.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
endeneu
2024. szeptember 19. 10:13
A magyar javaslatról annyit tudunk, hogy legyen tűzszünet, aztán meg tárgyalás. Ez nem béketerv, ez csak fontoskodás és propaganda, amit az oroszok is felhasználnak.
csapláros
2024. szeptember 19. 00:05 Szerkesztve
hatvanpusztacsapláros 2024. szeptember 18. 22:56 ..."Nem mindegy mi volt a terve a csuti gringónak?Leszarták a ruszkik is,meg az ukránok is a kis fontoskodó faszkalapot."... Na, te is örihariban vagy logika elvtárssal: ha leszarták volna a ruszkik a lecsutigringózott felvetését, javaslatát, akkor azt most nem dörgölnék a német orra alá. Az ukránokon nincs mit csodálkozni, hiszen az ő béketervüket csigorin fórumtárs már leírta.
lipsiboy
2024. szeptember 18. 21:44
Lófaszt picsátokbe
csapláros
2024. szeptember 18. 21:02
genusnexxt 2024. szeptember 18. 09:47 ..."Apropo, miért is utasították el az orkok a kipcsak-cigány javaslatát az azonnali tűzszünettel kapcsolatban?"... NE HAZUDJ már akkor is, ha játszod itt a tudatlan hülyét. NEM VOLT AZONNALI TŰZSZÜNET javaslat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!