Németország újabb területen maradhat le, 100 év kell a felzárkózáshoz

2024. szeptember 12. 17:18

A hadiiparban is bajban vannak a németek.

2024. szeptember 12. 17:18

Nyitókép: Daniel Bockwoldt / AFP

Egy jelentés szerint Németország teljes újrafegyverkezése akár egy évszázadot is igénybe vehet, ha az ország folytatja a hadiipari termelés jelenlegi ütemét. A Kieli Világgazdasági Intézet kutatói szerint a 2120-as évekig is eltarthat, amíg az ország fegyveres erői a 2004-es szinthez hasonló vagy annál jobb szintre kerülnek, számolt be a Brussels Signal. A szeptember 10-én közzétett jelentés szerint számos probléma az úgynevezett lassú német tüzérségi beszerzéssel kapcsolatos, a kutatás szerint csak 2121-ben lesz olyan felszereltségű a Bundeswehr, mint 20 évvel ezelőtt.

A páncélozott járművekkel kapcsolatban is rosszul állnak a dolgok: 

az előrejelzés szerint 2066-ig kell várni, hogy az ország a harckocsik (MBT-k) tekintetében visszatérjen a 2004-es szintre, a gyalogsági harcjárművek (IFV-k) tekintetében pedig 2043-ig. Németország vadászrepülőgép-kontingensének 2004-es teljes állománya várhatóan 2038-ra áll helyre.

A szakértők most arra sürgetik Berlint, hogy hozzon létre egy tervet a katonai kiadások hosszú távú, tartós növelésére, és arra figyelmeztetnek, hogy miközben Németország a hadseregének helyreállításáért küzd, Oroszország felgyorsítja a lőszergyártást. A jelentés külön kiemelte Moszkva „modern harci rendszerek”, például drónok fokozott gyártását, miközben a hagyományosabb lőszerek, köztük a harckocsik gyártása is nőtt.

Összességében a jelentés arra figyelmeztetett, hogy Oroszország jelenleg napi 10 000 lőszer és robbanóanyag tartós kilövéséhez elegendő mennyiséget állít elő, ami 70 nap alatt teljesen felemésztené a német készleteket. „Az orosz termelési kapacitások ma már olyan nagyok, hogy alig több mint fél év alatt képesek előállítani a Bundeswehr teljes készletét” – áll a jelentésben. „Az Ukrajna elleni támadás óta Oroszország képes volt jelentősen növelni a fontos fegyverrendszerek gyártási kapacitásait, például megduplázta a nagy hatótávolságú légvédelmi rendszerét és megháromszorozta a harckocsik gyártási kapacitását” – tették hozzá.

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2024. szeptember 12. 20:47
Minden tekintetben bajban vannak.Főként genetikailag.
polárüveg
2024. szeptember 12. 18:57
Ha Kelet szállít nekik acélt és egyéb fegyveralapanyagot, alkatrészt. Mert az iparuk jó részét leépítették szolgáltatásnyújtásra. Újra iparosítás is kellene, ha lenne hozzá olcsó energia. Ja, az nincs. Pénz is kellene, de azt a szír agysebészekre költik. Ez a haderőfejlesztés perspektívája.
Martell 2
2024. szeptember 12. 18:22
100 év múlva már nem lesz Németország.
lipsiboy
2024. szeptember 12. 18:21
Azèrt veszünk nèmet tankokat gecik😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!