Németország a magyar útra lépett

2024. szeptember 13. 08:48

A koalíció és főleg Scholz felismerte azt a társadalmi elégedetlenséget, amely egy jó ideje már jelen van a kormány politikájával kapcsolatban.

2024. szeptember 13. 08:48
Chemical and Pharmaceutical Summit 2024
Kaszab Zoltán
Vasárnap.hu

Nyitókép: Christian Marquardt / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Mintha Scholz egyik napról a másikra elkezdte volna osztani Orbán Viktor realista, békepárti álláspontját.

Hasonlót látunk a migráció kérdésében is, amellyel kapcsolatban a hárompárti koalíció olyan szigorítási javaslatokat terjesztett a parlament elé, amelyek korábban elképzelhetetlenek lettek volna. Ebben szó van a kitoloncolások felgyorsításáról, bizonyos szabályok szigorításáról, sőt, a német sajtó arról ír, hogy Berlin is gondolkodik egy, a brit Ruanda-tervhez hasonló megoldáson, amelynek keretében az illegális bevándorlókat egy harmadik országba telepítenék vissza. Ezek a javaslatok megint csak a szigorú magyar migrációs politika irányába tett elmozdulásként értelmezhetők.

De mi történhetett Scholz kancellárral és a berlini kormánnyal, hiszen sokáig ők voltak Orbán Viktor antitézisei. Most pedig egyik napról a másikra azonos álláspontra helyezkedtek?

A koalíció és főleg Scholz felismerte azt a társadalmi elégedetlenséget, amely egy jó ideje már jelen van a kormány politikájával kapcsolatban. Most azonban a solingeni késelés és a balliberális pártok szempontjából megsemmisítő tartományi választási vereségek kijózanító pofonként hatottak Scholzra. Észrevette, ha nem akarja, hogy pártja eltűnjön a politikai süllyesztőben, muszáj úgy politizálnia, ahogyan azt az emberek elvárják. Ettől szép a demokrácia, mert végül mégis a népakarat érvényesül. 

És ezért rendkívüli az a felhatalmazás, amely alapján az Orbán-kormány Magyarországon politizál, mert jól látszik, hogy az emberek nemcsak itthon, hanem Nyugat-Európában is ugyanezt akarják.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu-2
2024. szeptember 13. 10:07
"Németország a magyar útra lépett" Ezt csak teljesen tudatlan, naiv semmittudók gondolhatják. Scholz akkor is hazudik ha kérdez. Az USA beleegyezése és irányítása nélkül Germanisztán hatalmon lévö mafiája semmit sem dönthet el. Ami most megy, az a szokásos válsztóhülyítés mert a vesztüket érzik... A "magyar út" egészen máshol van és máshová vezet, mint a germánok szánalmas hazug vonaglása, tisztelt mandiner!
herden100
2024. szeptember 13. 09:49
A polgárok nyomást helyezték a kancellárra. napfenyes.hu/cikkek napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15 napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-tanitasok-szellemi-tenyek-tortenesek/homo-christianus-gondolatok-a-kereszteny-emberrol napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚
kovsa2
2024. szeptember 13. 09:30
Sajnos, ez csak választási kampányfogás. '24. 09. 22. Brandenburg. Addig lesz fontos minden. Utána megy minden, mint korábban.
Roka53
2024. szeptember 13. 09:23
Nem kell komolyan venni, ez csak páva tánc, a politikai túlélésért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!