Nagyon kiakadtak a szomszédban az ukránokra – Magyarországgal példálóznak

2024. szeptember 26. 11:43

Szlovéniában nem megy jól az ukrán menekültek gazdasági integrációja, sokan úgy sem hajlandók dolgozni, hogy hazájukban volt munkahelyük.

2024. szeptember 26. 11:43
President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy is seen during a joint press conference with President of Lithuania Gitanas Nauseda in Kyiv, Ukraine, on September 12, 2024.

Nyitókép: AFP/Hennadii Minchenko

Finoman szólva sem biztatók az ukrán menekültek szlovéniai gazdasági integrációjára vonatkozó adatok – írja az Rtvslo.

A munkaképes korú ukránok 54 százaléka nem dolgozik, sőt, azok 71 százaléka sem, akiknek hazájukban volt munkájuk. Európai országokban sokkal magasabb a foglalkoztatási arányuk, például Magyarországon

– közölte a portál.

Nemrég Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, elfogadhatatlan, hogy az ukrán menekültek közül négyezren élnek itt úgy az állam pénzén, hogy nem dolgoznak, ezt a kormány nem hagyja annyiban. Hozzátette, a háború kezdete óta évi 10 milliárd forintot költött Magyarország arra, hogy olyan embereket is elszállásoljon, akik munkaképesek.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira004
2024. szeptember 27. 01:07 Szerkesztve
Ukránok közül aki nem akar dolgozni azt vissza kell toloncolni . Z hazavárja . 1989 előtt magyar menekültek sorsa élete Amerikában kész regénybe illő hogy kezdték el . Első volt munkát kerestek dolgoztak .
Zsolt75
2024. szeptember 26. 23:33
Krisz09 Nem az "aljamunka" kifejezés az igazán megalázó, hanem az azért fizetett aljabér. Ajánlott olvasmány: Günter Walraff: Legalul.
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:31
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­­­k­­­e­l­d­­­ ­a­­­ ­­­s­­­z­e­­x­­­i­ ­p­­­u­n­c­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
billysparks
2024. szeptember 26. 18:30
A cseheknél 5000 koronát kapnak alanyi jogon, mellette ingyenes óvoda, iskola, orvosi ellátás. Az óvoda és az iskola súlyos pénzekbe kerülnek a cseheknek. Nincs ingyenes étkeztetés, ingyenes tankönyv. Szúrja is a csehek szemét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!