Migránsok törtek-zúztak a madridi repülőtéren, egy Spanyolországhoz tartozó szigeten pedig megtámadtak egy nőt

2024. szeptember 02. 15:01

Belefullad a migránsok áradatába Spanyolország.

2024. szeptember 02. 15:01

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Illegális migránsok próbáltak megszökni a madridi repülőtérről, miután értesültek arról, hogy napokig tartó várakozás után visszaküldik őket származási országukba. A rendőrség három mauritániai férfit próbált megfékezni, akikkel a szökési kísérlet előtt kisebb fizikai összetűzésbe keveredtek, ezért erősítést kellett hívniuk – írta meg a Magyar Nemzet.

A migránsok a kitoloncolás elkerülése érdekében betörték a reptéri befogadószoba zárt ajtaját, majd a folyosókon keresztül próbáltak kijutni, de végül elfogták őket.

Szökési kísérletük nyomán közel száz, szintén a Barajas reptéren tartózkodó illegális bevándorló zavargásba kezdett, amely során anyagi károk keletkeztek, és néhány rendőr kisebb sérüléseket szenvedett – hivatkozik a Magyar Nemzet a LaGacetta.es portálra.

A madridi repülőtér megerősítette a hatósági jelenlétet, hogy megakadályozzák az ehhez hasonló erőszakos eseményeket.

Eközben Menorcán, a Baleár-szigetekhez tartozó Maóban a spanyol rendőrség egy marokkói migráns ellen intézkedett, aki az utcán szexuálisan zaklatott egy nőt.

A nő vallomásában elmondta, hogy a férfi megfélemlítő mondatokat intézett hozzá, és hátulról próbálta megragadni azzal a céllal, hogy intim testrészeit megfogja.

A rendőrség több tanúvallomást is felvett a történtek kapcsán, majd a helyszín közelében lévő biztonsági kamerák által rögzített felvételeket is ellenőrizte. Végül sikerült azonosítani az agresszort, akit szexuális zaklatás gyanújával őrizetbe is vettek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2024. szeptember 03. 06:02
Sok sikert a fuldokláshoz!
2024. szeptember 02. 18:33 Szerkesztve
A mór megtette kötelességét, a mór mehet. - A mórokat kiebrudalták anno, ezeket meg simán beengedték. Akkor mi értelme volt anno az az évekig tartó csatározásnak???
masikhozzaszolo
2024. szeptember 02. 17:29
Én örülök, hogy ezek a migránsbajok elsősorban a saját döntéseik következményei. És még van erejük minket is szapulni. Nincs ott baj akkor.
Beszélgető
2024. szeptember 02. 17:07
Talán ha kinyilatkoznánk, hogy az illegális migránsok tulajdonképpen putyin ügynökei... kicsit megváltozna a közízlés velük kapcsolatban Ha még azt is benyögjük, hogy a soros meg putyin ügynökeit hozatja szakmányban?!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!