Meleg helyzet

2024. szeptember 09. 08:24

Sorra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok, a klímaváltozás, ami globális felmelegedésként mutatkozik meg, közvetlenül átélhető valósággá vált.

2024. szeptember 09. 08:24
Sunrise in Berlin
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Nyitókép: dpa Picture-Alliance via AFP

„Jól mutatja az emberiség siralmas szellemi állapotát az, hogy a klímaváltozás uralkodó narratívája egy olyan elbeszélési mód, amely mindenféle bizonyíték nélkül mindent egyetlen tényezőre vezet vissza.

E logika szerint nem lehet vita tárgya, hogy az ember, pontosabban az ember által használt globális technológia, azon belül is az energetika a klímaváltozás egyetlen kiváltó oka. További »redukció«, hogy kizárólag a légkör szén-dioxid-tartalmának a fosszilis energiahordozók elégetéséből származó növekedése a legmélyebb ok, ezért aztán azonnal fel kell számolni minden erre épülő tevékenységet, sőt el kell érni, hogy egyáltalán ne is legyen szén-dioxid a légkörben. Az, hogy ez a teljes képtelenség ma uralkodó narratíva lehet, az jól jelzi, hogy az Észisten Tudomány nevű vallása valójában egy rejtett (következésképp ellenőrizhetetlen) és brutális hatalmi konstrukció, ami nemcsak, hogy nem szolgálja önzetlenül az emberiség üdvét, hanem egy, a pénzhatalomra, a tudományra és a politikára épülő globális bűnszövetkezetté vált, ami az emberiség számára végzetes veszélyt rejt magába.

Hogy a szén-dioxid a földi élet egyik legdöntőbb alapja, és teljes eltávolítása a légkörből egyben a földi élet végét is jelentené, az nem igen zavarja a klímahisztéria globális ügynökhálózatát. Mint ahogy az sem, hogy a szén-dioxid légköri aránya és a hőmérséklet emelkedése ugyan valóban korrelatív viszonyban van, de ez a korreláció mindkét irányban érvényes lehet. Okozhatja az emelkedő szén-dioxid-arány a hőmérséklet emelkedést, de a hőmérséklet emelkedés, mint ok, a tengerek hőmérséklet emelkedésén át okozhatja a szén-dioxid-szint emelkedését, hisz a folyadékok hőmérséklet emelkedése csökkenti a bennük oldott gázok (például a szén-dioxid) arányát, és azért dúsulnak fel a légkörben.

Az uralkodó narratíva valójában egy olyan világhatalmi ideológia, amely azért teszi bűnbakká a szén-dioxidot, és rajta keresztül a fosszilis energiaforrásokat, mert ezek legnagyobb kitermelője és egyben felhasználója Kína és/vagy Oroszország. Az ellenük való akár globális katonai fellépés így végső soron az emberiség üdvét szolgálja, és ezzel a kör bezárul. A »tudomány« csúcsfegyverré vált.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asus66
2024. szeptember 10. 19:28
Felmelegedés, persze . Csak nem mindegy, hogy néhány ezer év alatt ( a természetes ) , vagy 150-200 év alatt .
obi-wankenobi
2024. szeptember 09. 17:32
Ismerve a háttérhatalom működését, és ismerve a nap természetes működését, egyértelmű a dolog, de azért ide is leírom. A nap 150 éves periódusban pulzál. Jelenleg a felmelegedési szakaszban vagyunk, ami a földi hőmérsékletre is jelentős hatással van. Ha innentől kezdve egy gyufát se gyújtunk és az összes gyárat bezárjuk, a föld akkor is felmelegszik. És persze a következő periódusban meg le fog hülni. Ha most éppen a lehülési szakaszban lennénk, akkor a háttér hatalom azért adóztatná az emberiséget, mert a pondroidoszoptuszok elterjedtek a légkörben és okoztak globális lehülést. Mit lehet tenni ellene? Nagatív katalizátor, vagy co2 kibocsátásra köteleznének, és hasonló marhaságok. De az biztos, hogy megtalálnák a beadható maszlagot, amire fizettethetnének velünk. A cél a gazdasági hullámzás, aminek lefölözéséből él a... A link beillesztését számomra letiltották, ezért Videán keress rá. Videa/ Star Wars kód Első rész Videa/ Star Wars kód Második rész Videa/ Star Wars kód Harmadik rész
hátakkor
2024. szeptember 09. 17:23
Ma pont lehűlt, változott a klíma..
szilvarozsa
2024. szeptember 09. 16:28
A gyengébbek kedvéért! Azt mondja Bogár, hogy az üvegház hatású CO2 feldúsulása által elindított klímaváltozásból egyes körök mérhetetlen anyagi hasznot húznak, ezzel fokozva a meglévő problémákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!