Megvan az ukránok új hobbija: településeket neveznek át, hogy ukránabb legyen a nevük

2024. szeptember 19. 18:46

Azoknak a városoknak, községeknek változtatják meg a nevét, amelyek orosz vagy szovjet narratívát tartalmaznak.

2024. szeptember 19. 18:46
null

Nyitókép: Yasuyoshi CHIBA / AFP

Az ukrán Gazetára hivatkozva arról ír a Kárpáthír, hogy az ukrán parlament vita nélkül fogadott el egy új határozatot Ukrajna településeinek átnevezéséről. Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselő szerint 327 települést neveznek át, amit 281 honatya támogatott. 

A híradás szerint ezúttal a szeptember 18-án szavazásra kitűzött, de megbukott változatból kiemeltek hat települést, így 

azoknak a városoknak, községeknek változtatják meg a nevét, amelyek orosz vagy szovjet narratívát tartalmaznak, illetve eloroszosított változatuk van. 

Olyanokról van szó, amelyekben Puskin, Micsurin, Makszim Gorkij, Kutuzov, Szuvorov és más orosz történelmi személyiségek neve szerepel.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 23:11
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­­k­­­e­l­d­ ­­a­ ­­s­­z­­­e­­x­­i­ ­­­p­u­­­n­­­c­­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Obsitos Technikus
2024. szeptember 19. 23:08
Érdekes módon csak 2016 körül kezdte őket zavarni a sok Lenin utca meg Oktyabrszkaja metróállomás. Harkovban meg Kijevben is kétpróbás szovjet komcsikról volt elnevezve még kerület is.
gilou-au-clavier
2024. szeptember 19. 22:06 Szerkesztve
Kalinyingrádot, Uljanovszkot meg a többi ordas komcsiról elnevezett várost átnevezték már a dehogy komcsik, dehogy szovjetek? Ja, nem, Sőt, a putleri diktatúra alatt 2 éve még Sztálingrád is visszakapta a nevét egy időre, csak hogy tudják a muzsikok, hogy hányas a kabát. Na, ezekért rajong a tetves fideszpöce "szuverenitás" címszó alatt.
gilou-au-clavier
2024. szeptember 19. 21:54
A kádárkomcsi fideszmagyarok szeretik a szovjet narratívát, meg vannak sértődve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!