Megtalálta a CDU az AfD ellenszerét: Abimnwi Awemo doktor lesz az, Kamerunból

2024. szeptember 16. 22:09

Tőle várják a jobboldali előretörés megállítását Németország legszegényebb részén.

2024. szeptember 16. 22:09
CDU Brandenburg election campaign

Nyitókép: Frank Hammerschmidt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Riportot írt a Deutsche Welle Németország legszegényebb régiójának egyetlen fekete képviselöltjéről. A Brandenburg tartománybeli, korábban szénbányászatból élő, mára viszont a bányák bezárása miatt elszegényedett Lausitz régió fővárosában, Cottbusban indul a Kereszténydemokrata Néppárt (CDU) jelöltjeként a Kamerunban született Adeline Abimnwi Awemo, akinek fő feladata az lesz, hogy meggyőzze a toronymagasan a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) pártot támogató vidék lakóit:

legyenek kedvesek jelenlegi AfD-s tartományi parlamenti képviselőjük helyett inkább őt választani a vasárnap esedékes választáson.

Szlogenje, a „Miteinander” gazdag jelentésű német szó, jelenti azt, hogy „közösen”, de jelent „társadalmi érintkezést” is. Erre ugyanakkor a helyieknek nem feltétlenül van igényük – ahogy Türingiában, úgy itt is az AfD a választási győzelem toronymagas esélyese, a közvélemény-kutatások átlaga 28,6 százalékot mutat nekik, míg a jelenleg tartományi miniszterelnököt adó szociáldemokraták 24,5, Awemo pártja, a CDU pedig 15,4 százalékra számíthat. Az új, baloldali, migárcióellenes párt, a Sahra Wagenknecht Szövetség (BSW) 13,8 százalékon áll, a Zöldek 5 százalékkal épp bejuthatnak a tartományi parlamentbe, míg a Balpártnak és a liberális FDP-nek minden esélye megvan kiesni onnan is.

Júliusban állítólagosan rasszista támadás érte Awemót plakátragasztás közben, de ő nem adja fel, szereti Cottbust, ami 2002 óta az otthona.

A kameruni Kumba városában született hölgy akkor érkezett Németországba, hogy a Brandenburgi Műszaki Egyetemen tanuljon, és bár nagyon idegenül érezte magát Cottbusban, melegszívű, befogadó légkört tapasztalt.

A Deutsche Wellének elmondta: hiszi, hogy bevándorlóként sokat tehet le az asztalra az integráció tárgykörében. „Ha szakemberekre van szükségünk, és akik itt vannak, azok már szakmunkások, ácsok, orvosok vagy nővérek, akkor lehetővé kell tennünk, hogy minél gyorsabban dolgozhassanak” – vélekedett az integrációról Awemo doktor.

A Deutsche Welle némileg leereszkedő hangnemben azt írja, hogy a város inkumbens tartományi parlamenti képviselője, Lars Schieske támogatói

„azt hiszik, hogy azt, amit Németország menekültek támogatására költ és arra, hogy segítsen Ukrajnának védekezni Oroszországgal szemben, inkább az itteni emberek és közösségeik támogatására kellene fordítani”,

miközben a lausitzi térség többszázmillió eurót kap a szövetségi kormánytól azért, hogy sikerüljön leválnia a fosszilis energiahordozók bányászásáról.

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 17. 21:27 Szerkesztve
Nicsak, egy beszélő majom!
egonsamu-2
2024. szeptember 17. 17:15
Remélem a fekete doktornö legalább transznemü? Különben a keletnémetek már minden hazugságot és a diktatúra minden trükkjét ismerik NDK-s idökböl. Ma már a CDU is tele van liberálbolsevik férgekkel és külföldi ügynökökkel. Az SfD.n kívül minden párt célja a nemzet eltörlése és beolvadás az Európai Birodalomba, ahol Pfizeruschi lesz a királynö...
Szuper
2024. szeptember 17. 12:03
Ezek az Adolf ivadékok azt hiszik, hogy majd most megváltják a világot. Ezt már elkurták, nem kicsit, hanem nagyon! ( csak egy kis klasszikus) Rá kellene jönni, hogy majmoknak a dzsungelben és az állatkertben van a helyük, úgy mint a kecskebaszóknak a sivatagban. Azt nem értem, hogy miért kell nekünk itt foglalkozni azzal, hogy hánynak vágják el a torkát, lövik agyon, vagy szúrják le, gázolják halálra, vagy éppen robbantják fel??? Az a lényeg, hogy ők nagyon elégedettek magukkal, ha nekik ezt kell megkapják és egyre sűrübban! Kíváncsi lennék, ha ez a majom hatalomra kerülne, a bajban az árja fajtát, vagy a saját fajtáját védené? Csak egy kérdés volt!
voltospultos-2
2024. szeptember 17. 11:11
Cápával keresztezett hiéna múltjukkal meg akarnak szakítani minden kontinuitást, ezért átképezték magukat nyuszómuszóvá.A sivatagi rókák legnagyobb örömére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!