Megjósolta Orbán Viktor, mi miatt fő majd a fejük az osztrákoknak, a választáshoz közeledve már ők is látják

2024. szeptember 26. 15:45

Vasárnap döntenek az új parlament összetételéről osztrák szomszédaink.

2024. szeptember 26. 15:45

Fotó: Getty Images 

A migráció és a bűnözés miatt aggódnak leginkább az osztrákok 2024 őszén. Erre jutott az Ipsos kutatása, amit pár nappal a vasárnapi szövetségi parlamenti választás előtt közöltek.

A migráció miatt az osztrákok 43 százaléka aggódik. 

Második helyen áll a bűnözés 34 százalékkal. Ezeken túl az egészségügy (32 százalék), az infláció (26 százalék) és a klímaváltozás aggasztja továbbá az osztrákokat. Egy évvel korábban még csak a válaszadók 29 százaléka aggódott a migrációs helyzet miatt a nyugati szomszédunknál. Érdekesség ennek kapcsán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök már korábban rámutatott: a migráció szétfeszítheti az Európai Uniót.

A választás előtti utolsó napokban, ahogy lapunk is beszámolt róla, élesedik a versengés a jó ideje élen álló, ellenzéki Szabadságpárt és a vezető kormánypárt Osztrák Néppárt között. A kérdés az lesz, hogy a vasárnapi választás végeztével melyikük végez az első helyen, ezt követően pedig a Néppárttól függ, hogy a jobboldali Szabadságpárttal, vagy pedig a tőle balra lévő erőkkel (szocdemek, zöldek, liberálisok) akarnak-e új kormányt alakítani.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2024. szeptember 26. 22:08
Nincs Fidesz, Orvbán lett belőle.
billysparks
2024. szeptember 26. 19:12
Az egészségügy miatt aggódnak az osztrákok? A magyar vagy az osztrák egészségügy miatt aggódnak?
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:31
🍓 ️ ­­É­­r­t­­é­­k­­­e­­l­­d­ ­­a­­­ ­­s­­z­e­­x­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­­c­­­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Pelso j.
2024. szeptember 26. 17:28
Nahát, már jós is? Egyre jobbak vagytok....:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!