Légitámadás Kurszknál: orosz Szu-25-ösök csaptak le az ukrán erőkre

2024. szeptember 04. 21:10

A támadás célpontjai az ukrán csapatok, páncélosok és járművek voltak.

2024. szeptember 04. 21:10

Nyitókép: Vadim Grishankin / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY / AFP

Az orosz katonai légierő Szu-25-ös repülőgépei újabb rakétacsapást mértek az ukrán fegyveres erők csapataira és katonai felszerelésükre a Kurszki terület határvidékén – közölte az orosz védelmi minisztérium, olvasható az Indexen. A támadás célpontjai az ukrán csapatok, páncélosok és járművek voltak, amelyek az orosz hírszerzés szerint az említett területen összpontosultak.

A minisztérium jelentése szerint a rakétacsapást végrehajtó repülőgépek épségben visszatértek a kiindulási pontjukra, miután minden megadott célpontot megsemmisítettek. A hivatalos tájékoztatás nem tért ki a támadás részleteire vagy az esetleges veszteségekre, azonban az esemény tovább fokozza a feszültséget a két ország közötti konfliktusban.

A Kurszki terület közelében zajló összecsapások az utóbbi hónapokban intenzívebbé váltak, és egyre több jelentés érkezik a térségben zajló hadműveletekről. Az orosz védelmi minisztérium által közzétett információk megerősítik, hogy az orosz erők továbbra is aktívan védekeznek és támadnak az ukrán határ mentén.

 

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. szeptember 05. 15:23
Több mint 40 éves konstrukció. már Afganisztánban is használták. A Stinger megjelenése után már kevés sikerrel. Hangsebesség alatti, ikercsöves gépágyú, hatalma fogyasztás. Vajon hol marad a frontról az orosz légierő? (Lehet, hogy nincs is, ugyanúgy, mint az Armata?) Arra lehetett számítani, hogy az orosz légierő napok alatt a földbe döngöli az ukránokat, az orosz tankok meg macska módra kergetik az ukránok egérszerű tankjait, Ehhez képest nagyon másképpen alakulnak a dolgok. A Fekete tengeren csúfos vereség, állandó fenyegetettség. Sztálin vagy Zsukov már kibelezte volna a tehetségtelennek tűnő felső és a tehetetlen, döntésképtelen középszintű katonai vezetést.
B_kanya
2024. szeptember 05. 11:34
"békalepcse2.0 2024. szeptember 05. 07:11 A kurszba betörőket először csak finoman aprították, megvárták a.ig pótolják a csapatveszteségeket. Engedték a befele utat, de kifele már csak korlátozottan. Mostmár ki nem vezet út, csak hulazsákban. Befele szerintem még engedik az erősítéseket." Ráadásul Kurszk Oblasztyban lehet használni a sorkatonát, nem csak az önkéntes szerződésest. Ugyanannyi (gyorsan fogyó) ukrán katona harcolhat (egyre) több orosz katonával, mikor már a "keleti fronton" is kialakult az orosz túlerő. Emlékeztetőül: az oroszok 250e fő körül részvevő sereggel harcoltak 2022. április végétől (előtte még kevesebbel), amikor is a terrorista budinov szerint 1 MILLIÓ fuckrán állt fegyverben.
B_kanya
2024. szeptember 05. 10:44
"Obsitos Technikusujelet-mgtsz 2024. szeptember 04. 22:10 Evakuálták az érintett járásokat, Az ukránok nemigen találtak ott senkit." Eleinte találtak, össze is szedték őket túsznak, csak nem vetkőztették le őket, mint a palesztinok (de kb ennyi a különbség) és amikor okosok, fel is töltötték a videókat dicsekvésképp. Aztán jött Aladin parancsnok (Alaudinov :) ) és felkérdezte őket, miért szerepelnek a videón: rumble.com/v5bg2e5--more-and-more-fighters-of-the-ukrainian-armed-forces-surrender-text-in-the.html
B_kanya
2024. szeptember 05. 10:40
"counter-revolution 2024. szeptember 04. 22:38 A poltavai odapörkölés eredménye állítólag 760 halott." Közte a svédisztáni kiképzők. Megérte belépni a NATO-ba, ugye viking fattyúk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!