Kongatja a vészharangot a Die Welt: már a következő német választási eredményektől rettegnek a lapnál

2024. szeptember 04. 18:47

A német lap főszerkesztője szerint a német politikai elit továbbra sem foglalkozik az emberek visszajelzéseivel.

2024. szeptember 04. 18:47
AfD

Nyitókép: Hannes P Albert / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Németországban még mindig sokan nem fogták fel, hogy komoly problémák vannak. Elég csak belegondolni abba, hogy tovább fog növekedni a migránsok által elkövetett erőszak, ezzel együtt ingatag marad a belső biztonság, sőt már most inog Németország gazdasági szerepe is. A választók vasárnap erre reagáltak, de sokan még mindig nem foglalkoznak az emberek véleményével – fogalmazott  a Die Welt főszerkesztője.

Ulf Poschardt szerint a politikai elit intellektuális igénytelenséget mutat, sőt azt is komoly problémának tartja, hogy a „haladó” politika teljesen összefonódott kritikus médiával.

Viszont, ha továbbra sem hallják meg az emberek visszajelzését, akkor még drasztikusabb lehet a következő választási eredmény.

Annak érdekében, hogy ez ne így legyen, ahhoz drámai fordulatra van szükség, méghozzá minden párt közreműködésével – véli a lap főszerkesztője.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2024. szeptember 05. 17:04 Szerkesztve
A németeknek végük. Két választás is volt, és csak 30% szavazott a normalitásra. Tehát 70% még mindig a bolsevistákra és kollaboránsokra szavazott. És ez két legjobb eredménye az AfD-nek, a nyugati tartományokban a bolsevista agymosás drasztikusan erőteljesebb. Szóval a németeknek végük.
patópál
2024. szeptember 05. 11:56
Tíz éve szarnak az emberek fejére, semmiféle "fordulatot" nem fognak elhinni nekik a választók. Mennek szépen a megérdemelt helyükre, a történelem szemétdombjára.
kovsa2
2024. szeptember 05. 07:19
"A német lap főszerkesztője szerint a német politikai elit továbbra sem foglalkozik az emberek visszajelzéseivel." Olyan ez mint a lovakon a szemellenző. Rájuk teszik, hogy ne foglalkozzanak a környezetükkel, csak az őket irányító személy utasításaival, parancsaival foglalkozzanak. Azokra reagáljanak csak. Így vannak ezzel a német politikai vezetők is. Valakik rájuk tették a szemellenzőt. Nem láthatják a közvetlen környezetüket, a német népet, csak azt az utasítást hajthatják végre, amit a szemellenzőt rájuk tevő ad nekik. Hogy ki a szemellenző, és ezzel a politikusok, birtokosa? Jó kérdés. Ha valaki tudja, írja meg kommentben.
hegyaljai-2
2024. szeptember 04. 22:18
Nem anyanyelvem a német, de amikor a Mutti azt mondta, hogy "Wir schaffen es!" nem tetszett a fordítás. Akkor azt helyesen, a beszélő szándéka szerint úgy fordították: "Meg tudjuk csinálni!" Viszont a schaffen ige első jelentése, teremteni (semmiből létrehozni) Igen, a felsőbbrendűségi érzésekkel elvakított németek, hittek a társadalom mérnökösködésük sikerében. Teremtettek maguknak egy helyzetet, egy problémát, ami nem volt, és a megoldásról hiába kérdeznék a Muttit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!